Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem ARTHRON – fizioterapija Vnetje ahilove tetive

Vnetje ahilove tetive

Pozdravljeni,

Lani septembra se mi je pojavilo vnetje ahilove tetive. Imel sem bolečine pri hoji, šepal sem, ahilova tetiva se je zadebeljila.
Točnega vzroka za vnetje ne poznam, ker v tistem obdobju nisem bil fizično aktiven. Razlog bi lahko bil prekomerna telesna teža -moje ugibanje.

Zdravnica me ni poslala na noben pregled ampak na fizioterapije in sicer:
10x fizioterapija z ultrazvokom
ter
10x fizioterapija z resonanco (možno da se motim glede imena terapije)

Stanje se je v nekaj tednih deloma popravilo, bolečin ni bilo več, zadebeljitev tetive pa je ostala vendar malo zmanjšana.

Zdaj januarja pa se je začela bolečina postopoma ponavljati, bolečine so se vrnile ampak še ne do te stopnje, da bi šepal.
Tetiva je zopet bolj zadebeljena. Zadebeljitev se vidi s prostim očesom in tudi na otip.
Tetiva je na otip boleča, ampak ne zelo boleča.

Januarja sem se začel gibati, vsak drugi dan 30minut in sicer na tekalni stezi, 20 minut hitre hoje in 10 minut lahkega teka. Bolečine so ob tem prisotne, tempo prilagajam bolečini toliko, da še vedno lahko izvajam vadbo.
Športno obutev imam primerno pronatorju.

Bojim se da lahko pride do poslabšanja ali pa celo pretrganja tetive?

Kakšne naslednje korake za zdravljenje bi mi svetovali?
V naslednjih dneh grem do zdravnice, da potožim glede ponovitve težav.

Premišljujem tudi o nakupu ortopedskih vložkov ampak se bojim, da bom vrgel denar stran ali pa da bom izbral slabega ponudnika. Kakšen nasvet?

Hvala za vašo pomoč!

LP,
V

Spoštovani,

Svetujem, da opravite pregled pri zdravniku, ki se ukvarja s takšnimi poškodbami, kjer vam bo naredil UZ preiskavo Ahilove tetive in vas po potrebi tudi napotil na MRI. Potrebno je ugotoviti, kje oz. kakšen je vzrok vaših težav z Ahilovo tetivo in šele potem se lahko tudi vzročno in ciljno zdravi.

Lep pozdrav,
Renata Vauhnik

ARTHRON, Sklepne in športne poškodbe Ljubljana, Celje, Maribor, Nova Gorica 041 654 330, [email protected], http://www.arthron.si

New Report

Close