vnetje
Pozdravljeni!
Že par dni (sem 10 dan po prvem dnevu M) imam iz nožnice izcedek, kot beli tok s svetlo rjavo primesjo. Vonja skoraj nima, mogoče rahlo po železu (kri?) oz. zdravilih/hormonih. Daleč od tega, da smrdi, res ima zelo blag vonj. Imela sem tudi bolečine v jajčnikih (se mi zdi), zdaj pa imam nekakšen ščemeč občutek v jajčnikih. KT ne jemljem, noseča nisem.
Spoštovani,
vprašanja pravzaprav niste postavili, glede na naslov teme sklepam, da sprašujete, ali gre za vnetje … Rjavkasta barva pomeni primes krvi ob minimalni krvavitvi. Moram pa priznati, da si vonja po zdravilih/hormonih ne znam predstavljati … Po opisu sodeč se z vašim telesom ne dogaja nič dramatičnega, kar bi zahtevalo takojšnje ukrepanje. Če bodo težave vztrajale ali se stopnjevale, pa vam svetujem posvet z vašim ginekologom.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni!
Že nekaj dni me muči srbečica v predelu klitorisa in malih sramnih ustnic. Srbečica je intenzivna, občasno tudi pekoča, sluznica deluje nabrekla. imam pa zadnje dni povečan nožnični izcedek, ki je belkast. Spolovilo si umivam z intimnim milom, ki ima nevtralen pH.
Imam pa tudi blago težavo s hemorodi in imam sluznico okoli anusa razpokano. Osebni zdravnik mi je svetoval uporabo Xylocain gela 2%, v kolikor bi me boleli in pa s farmacevtko sem se posvetovala, da lahko uporabljam ognjičevo mazilo (namažem si jih 2x/dan).
Zaradi vnetja srednjega ušesa pa mi je predpisal antibiotik Amoksilkav 1000mg, ki ga jemljem že 7 dni.
Je možno, da je zaradi antibiotikov sluznica bolj občutljiva? ali je možno ,da je tukaj kakšen drug vzrok? in kaj mi predlagate Vi, da storim?
Je vse to povezano?
Že v naprej se vam iskreno zahvaljujem za odgovor in lep pozdrav!