Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Vnetje?

Vnetje?

Pozdravljeni,

ze nekaj let imam tezave z vnetji mehurja, kar sem 3x zdravila s Primotrenom, navadno pa takoj ko zacutim, zacnem piti uroloski caj in ogromne kolicine vode (tudi do 6l na dan). Pred dvema letoma sem prebolela tudi vnetje desne ledvice, jemala sem Ciprinol.
Zadnja dva tedna pa opazam, da me boli (kot spika) v predelu nad sramno kostjo, kot bi mi nekaj pritiskalo na secevod. Na vodo grem normalno, pece me ne, tudi krvi ni videti, je pa res, da hodim bolj pogosto (ze zaradi tega, ker veliko pijem poleti). Ponavadi to najbolj cutim, ko vstanem s stola ali pa ko se v postelji premaknem na drugo stran. Ker tega se nisem dozivela (ponavadi so bila vnatja standardna- skelec obcutek pri uriniranju, tudi kri, mocan vonj urina in penjenje, pogosta nuja), me zanima, na kaj lahko kaze ta nenavadna bolecina v tem predelu. Stara sem 25 let.

Za odgovor se vnaprej zahvaljujem.

(Se opravicujem za neuporabo stresic, vendar mi zal tipkovnica tega ne omogoca)

LP

Spoštovani!

Čeprav ste napisali zelo lepo (sam delam pogosto slovnične napake), tudi strešice nič ne motijo, se zdi, da vam z odgovorom ne bom mogel pomagati. Količina vode, ki jo omenjate, se res zdi velika. Ni pa tako važno, koliko popijete, kot je pomembno, koliko dejansko izločite z urinom, torej polulate. Tu se zdi, da več kot 2.5 litra dnevno (razen morda kakšen dan ob res hudem vnetju) ni potrebno. Seveda pa v trenutni vročini verjetno 6 litrov tekočine, če ste aktivni – potenje, lahko pomeni tudi samo 2 litra urina.

Bolečine v spodnjem delu trebuha so lahko različnega izvora – tam je slepič, tam so jajčniki in je maternica. Tam je tudi črevo s svojo vsebino in raznimi prebavnimi motnjami.

Če je bolečina taka, da vas moti, in ni znakov vnetja sečil (kot jih sami lepo opišete), je morda na mestu opraviti ultrazvok trebuha s poudarkom na tem predelu in pregled (z UZ) pri ginekologu. Če je povezano z gibanjem, je pomisliti še na mišično bolečino. Pa pregled urina… skratka – posvet pri vašem zdravniku.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni,

hvala za odgovor. Bolecina ni moteca, bolj je nadlezna, zato tudi se nisem obiskala zdravnice. Lahko pa pridem k vam, da me pretipate 🙂 Malo heca.

Zelim vam lep dan!

New Report

Close