vnetje
Pozdravljeni vem, da je že ta tema bila velikokrat obdelana ampak vseeno bi vas nekaj vprašala. Zadnjih nekaj mesecev sem imela pogosta vnetja nožnice – po 3x na mesec,canasten mi ni več nič pomagal, zato sem obiskala ginekologinjo, ki me je namazala z neko vijolično tekočino in predpisala tablete Fluconazole ) (Pliva) in rekla naj vsak mesec vzamem eno na prvi dan menstruacije, eno naj vzame tudi partner. No tako sem tudi naredila in sem sedaj 8 dni po menstruaciji in imam zopet prisoten tak izcedek, ki se vleče kot čigumi in je enkrat prozoren včasih pa bele barve. Ginekologinja je trenutno na dopustu tako, da ne vem kam se naj obrnem, zato sem se na vas in upam, da mi lahko svetujete. Še to, po nasvetu ginekologinje uporabljam peno za izpiranje nožnice od Floragyn Silver. Za odgovor se vam zahvaljujem.
Spoštovani,
najprej ste omenili vnetje, ki ga po opisu sodeč zdravite s pravimi zdravili, na koncu pa omenjate izcedek, ki bi utegnil biti celo oblika normalnega izcedka, zato nisem prepričan, da je sploh potrebno zdravljenje. Izcedek iz nožnice je namreč normalno stanje, zlasti pred ovulacijo je tekoč, po ovulaciji pa postane gost in kot sami opisujete, včasih kot zasušena silikon ali “čigumi”…
počakajte, morda pa ste tokrat imeli ovulacijo že 7. dan ali pa se je zgodilo kaj, kar je spremenilo izcedek, čeprav še niste imeli ovulacije. Izcedek namreč ni pretiranio zanesljiv pokazatelj ovulacije in kot stredstvo za ndzor ciklusa deluje le pri cca 30 do 40 % žensk. Skelenje sicer kaže na to, da gre tudi za vnetje, ki pa ni nujno infekcijskega izvora. Lahko gre tzdu za preobčutljivostno reakcijo. Na dopisni ravni bo težko predlagati rešitve, zato bo treba žal k ginekologu.
res je