Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca vnetje

vnetje

Spoštovani!

Nekaj dni sem imel visoko vročino in sem stopil do svojega zdravnika, ki je ugoptovil, da imam v ledvicah beljakovine, menda kronično vnetje ledvic. Dobil sem primotren.
Zanima me od kod so prišle bakterije oz. beljakovine v ledvice in tudi z eritrociti nekaj ni v redu.
Moj zdravnik ne ve, da sem uživalec drog, na igli. Že lep čas se pikam vedno na eno in isto mesto, včasih si igle izmenjamo, če ne gre drugače. Je možno, da sem to zaradi tega dobil?

Bom lahko ozdravel, ne da bi šel v bolnico? Je narobe, da svojemu dr. nisem povedal zato, da bi mi dal kake druge preiskave?

Medtem, ko se zdravim s primotrenom na kak način naj premagam krizo, ne da bi še dodatno uničeval ledvice in druge organe. Lahko vzamem Tramal?

Zelo se bojim in prisegam, da take več ne bom delal, samo da ozdravim.

Hvala in lp

Bakterije, ki povzročijo vnetje, običajno pridejo do ledvic po sečilih navzgor-torej sečnica-mehur-sečevod-ledvica. Pri zdravih moških so te okužbe redko. Možna je tudi (redko)okužba, ko pridejo bakterije “po krvi” (=hematogeno). Intravensko uživanje drog bi lahko imelo kaj s tem. Podatek o tem, bi vašem zdravniku vsekakor lahko pomagal pri ugotavljanju vzroka okužbe (in vseh naslednjih težav, ki jih prinese s seboj i.v. uživanje drog). Opustitev tega zgolj med zdravljenjem s Primotrenom vam ne bo prineslo trajnega zdravja, tudi preganjanje abstinenčne krize s Tramalom se mi ne zdi primerno. Za dolgotrajne rezultate se bo potrebno odločiti za trajno opustitev droge (česar ne boste mogli storiti sami). Motivacija za čistost vam bo z ozdravitvijo ledvic hitro in dramatično upadla.
Srečno!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Lp!

hvala lepa. Vprašal bi še, če je narobe, ker sem dobil Primotren. Bi dr. dal kaj druzga, če bi vedel za moje drogiranje?

Še bolj me zanima, če tramal zelo škoduje ledvicam v tem času. Navajen sem na velike doze tramla, a sedaj zaužijem le 200 mg, tako, da krizo še čutim.

Kaj pa če me d tem časom snifam heroin, bo to kaj skodilo ledvicam?

Hvala spet in lp.

Terapijo bi verjetno dobili enako. Pri tramalu in heroinu je žal vnetje sečil najmajši problem pri celokupni škodi za življenje in zdravje. Kot že omenjeno tramal ni primerna terapija za zdravljenje odvisnosti ali blaženje abstinenčnih simptomov (krize). Vbrizgavanje, posebej še nesterilino, predstavlja boleg prenosa bolezni med samimi uporabniki (kar je že vsakomur poznano) tudi kup drugih sitnosti in je vsekakor najnevarnejši način vnosa drog. Kaj sem zelel povedati: pri vaši ogroženosti so zagotovo ledvice šele na drugem mestu. Izkoristite trenutno motivacijo in strah za zdravje.
Kar zadeva samo zdravljenje z antibiotiki, morate biti v 2-3 dneh brez vročine. Ne pozabite na kontrolni pregled! Pri vnetju zgornjih sečil pri moškem je potrebna običajno še dodatna diagnostika (in tu je vredno omeniti vaše težave z drogo).
Lep pozdrav!

hvala, a še vedno ne vem, če tramal zelo škodi ledvicam v mojem stanju oz. snifanje heroina?

hvala, lp

hvala, a še vedno ne vem, če tramal zelo škodi ledvicam v mojem stanju oz. snifanje heroina?

pa še eno privat vprašanje, če smem: ste vi mogoče v kakem sorodstvu z dr. janezom reboljem, spec. orl, ki dela v mb bolnišnici?

hvala, lp

V sorodstvu nisem, v tej kombinaciji pa je škodljiv za ledvice enako kot sicer.
Lep pozdrav!

New Report

Close