Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija vnetja sečil

vnetja sečil

Zanima me, kaj menite o tem da bi na ponavljajoča vnetja sečil vplivalo vodno sevanje ali nekaj podobnega in da bi z nakupom nadvložka iz piramid se to popravilo oz. zmanjšalo?

Spoštovani!

Menim, da vaše vprašanje ne sodi v rubriko, kjer odgovarjam s stališča “zahodne” medicine. Res pa je, da če o nečem ne vem (ali ne vemo) ničesar, ne morem (moremo) trditi, da tega ni. Ponavljajoča se vnetja sečil so zelo pogosta nadloga, v številnih primerih se čez čas (morda s spremembo hrane, morda s spremembo hormonskega stanja organizma, s spremembo v populaciji bakterij v okolici in na telesu….), vsekakor z neko spremembo na nivoju odnosa med bakterijami povzročiteljicami in gostiteljem – epitelijem – sluznico sečil stanje izboljša in pogosta vnetja izginejo. Verjetno bi bilo zelo težko dokazati, ali je ravno nek “paramedicinski” pripomoček pomagal ali ni pomagal. Nenazadnje se ve, da ima tudi pri številnih uveljavljenih zdravilih velik vpliv placebo učinek – vpliv na možgane, ki nato prek številnih mehanizmov delujejo na druge dele telesa in tako lahko vplivajo na marsikaj….

Opozorilo – v nekaterih primerih (naprimer vedno med nosečnostjo) je zdravljenje vsakega uroinfekta in celo samo bakterij v urinu nujno z antibiotikom.
Če pa je npr. ženska zdrava, ni noseča ali imunsko prizadeta, nima vročine… potem je zaenkrat dokazano, da pomagajo brusnice, za vse ostalo pa velja, da je smiselno preizkusiti, in če vam pomaga ter ne škodi….

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Hvala vam za izčrpen odgovor in lepo pozdravljeni.

New Report

Close