Najdi forum

Vnetja in glavoboli

Spostovani,

na vas se obracam s pronjo, ce bi mi lahko svetovali glede moje enice. Le-ta se mi je pred 6 leti odlomila (zob je bil namrec mrtev, vendar pa mi ga kljub potemnitvi zobozdravnik ni zdravil). Tezava je bila v tem, da se mi je odlomil malo nad ravnijo dlesni. Nato mi je zobozdravnik naredil novo krono, sedaj mi bodo naredili novo krono, ker imam vse vneto (vnetje mi je preslo tudi nad dvojko in celo nekaj nad trojko). Ali mi bo vnetje po novi kroni uplahnelo samo oz. kako naj ga ozdravim?

Pa se nekaj zelo pomembnega. Slisala sem, da se vnetja zob lahko prenesejo tudi v mocne glavobole. Kdaj lahko se to zgodi? Slisala sem namrec za tak primer, ki mi ga je ravno vceraj povedala tašča dotične pacientke (zoozdravnik v LJ ji je po slikanju glave namrec ugotovil da dve mocni vnetje zadnjih zob povzrocata glavobole in sicer kosti v glavi naj bi imele dolocene spremembe). Hvala za odgovor.ALi se da v kakrsnikoli literaturi na internetu kaj v zvezi s tem prebrati?

Spoštovana primorka37,

če obstaja vnetje dlesni, je to najprej potrebno pozdraviti, nato pa se lotimo še izdelave novih protetičnih nadomestkov. Pri vsem je problematično tudi to, da nova krona mogoče po umiritvii vnetja ne bo več primerno oblikovana (vneta dlesen je ponavadi nabrekla!).
Glede glavobolov so z njimi znano povezana vnetja sinusov, do katerih lahko pripeljejo tudi okvarjeni zobje. Vsekakor je za postavljanje diagnoz najprimernejši obisk zobozdravnika, natančen pregled in ev. pregledno rentgensko slikanje obeh čeljustnic (ortopan).

Najlepsa hvala za odgovor. SAIcer sem naredila ortopan in tam je vse OK. Ali torej ortopan, ki je v redu dokazuje ali naj bi dokazoval,, da vnetje ni povzrocilo nobenih sprememb izven zadevne lokacije?

Spoštovana primorka37,

vnetje sinusov se lahko opazi tudi na ortopanu, za natančno potrditev diagnoze pa se slika glavo v drugačni projekciji.

pozdravljeni.
17.1.2008 sem bila operirana.Naredili so mi apikotomijo vseh treh korenin leve šestice in odstranili poene iz bukalne stene maksilarnega sinusa.(leta 2003 mi je zobozdravnica predrla sinus.). do oktobra 2007 ni bilo nobenih težav. Vse se je začelo z zategajočo bolečino na desnem licu in nevzdržnimi glavoboli.Na sliki se je lepo videlo kako daleč mi je predrla, zato se je kirurginja odločila za op. preventivno mi je dala tudi hiconcil.Vendar sem po 10 dneh prenehanja antibiotikov čez noč zaotekla, imela tudi 37,6°c vročine. kirurginja mi je naredila punkcijo rane vendar ni dobila nič gnojne vsebine, zato se je odločila za revizijo rane, kjer je bilo nekaj kapljic gnoja, naredila mi je drenažo, vendar ni več nič teklo, ter predpisala dva antibiotika amoksiklav in efloran.po jemanju antibiotikov mi je oteklina splahtela pa tudi vročine nisem imela več. Čez 12 dni pa me je rana začela bolj boleti in spet sem zaotekla s tem da ni bilo vročine. Iz tistega mesta ko sem imela narejeno drenažo mi je začela teči rumeno zelena vsebina, oteklina je zginla še vedno pa mi teče iz rane.imam občutek kot da bi požirala sam gnoj.zadnja dva dni se tudi slabše počutim, ne vem kaj naj naredim. ne bi rada jedla antibiotikov vsakih 14 dni.zato vas prosim če mi lahko daste kakšen nasvet.

Spoštovana rola,

vaše težave presegajo moje znanje:(.
V primeru težav se morate obrniti na kirurga, ki vas je do sedaj zdravil.

New Report

Close