Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Vnete oci / sonce

Vnete oci / sonce

Pozdravljeni,
zanima me, kaj lahko storim, ker imam obcasno zelo obcutljive oci (tudi suhe).
Imam probleme s premajhnim delovanjem scitnice, hkrati pa se mi je pojavil tudi problem suhih oci. vecinoma kapljic ne rabim in se moram samo izogibati mocnemu vetru in soncu, so pa obdobja, ko se stanje nekoliko poslabsa in zdaj si dajem redno v oko umetne solze. Vceraj sem bila ob morju, na mocnem soncu in se mi je eno oko kljub soncnim ocalom zacelo mocno solziti in me se danes nekoliko boli in je pordelo. ker sem mislila prohodnji mesec na jadranje me skrbi, naj naj naredim z ocmi? gre le za neskodljico vnetje ali so lahko posledice tudi hujse? Ali pomagajo kvalitetnejsa sonca ocala?
Hvala in lp
Sanja

Nekateri imajo res bolj občutljive oči, bodisi na sonce, veter in menim, da umetne solze sigurno lahko omilijo teževe. Če pa težave dlje časa trajajo in vmes ne minejo pa je potrebno narediti pregled pri okulistu.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close