Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Vnete oči

Vnete oči

Spoštovani!

Nekje od začetka leta imam težave z očmi. Postale so rdeče oziroma krvave, kasneje se je pojavil še občutek “peska” v očeh. Pred dobrimi 14-imi dnevi sem obiskal okulista, ki je ugotovil, da imam vnete oči. Predpisal mi je kortikosteroidne kapljice DEXAMETHASON in pa mazilo MAXIDEX. Vse to sem začel jemati po navodilih, vendar se mi stanje po parih dne ni izboljšalo. Namreč zdravila sem jemal manj kot 10 dni ker so me začele oči še bolj peči kot pred začetkom jemanja. Pred tednom dni sem obiskal svojega zdravnika, ki mi je dal kapljice LIVOSTIN proti alergiji ter tablete ZYRTEC. Stanje naj bi se po nekaj dneh izboljšalo. Sedaj ne opažam kakšnega izboljšanja, oči me še vedno pečejo kakšen dan bolj ali manj. So pa še vedno krvave predvsem zjutraj ko vstanem, med dnevom so mogoče manj krvave. Pozabil sem napisati, da delam tudi z računalnikom. Prosil bi vas za vaše strokovno mnenje. Sedaj ne vem ali naj kapljice Livostin in tablete jemljem dokler jih porabim ali bi mi lahko svetovali kaj drugega.

Za Vaš odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

LP Andi

Vse opisane tezave so lahko posledica suhih oci, seveda pa brez pregleda tega ne morem reci, lahko gre samo za alergijo, res tezko recem. Menim, da preiskusite z umetnimi solzami brez konzervansov, ki si jih kar pogosto kapajte v oči. Sigurno pa je brez pregleda karkoli tezko napovedati in tudi dati nadaljne napotke.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close