Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Vnete oci

Vnete oci

Spostovani,

mama (75 let) je zaradi mocnega srbenja oci dobila pri splosnem zdravniku kapljice Tobrex. Ze po dveh dneh je dobila nekaksno reakcijo na kapljice, oko ji je povsem zateklo, zato ji je zdravnik predpisal mazilo Chloramphenicol Krka, s katerim je mazala oko cca 1 mesec. Sedaj je stanje boljse, ampak srbenja se ni povsem odpravilo. Zanima me pa sedaj naslednje: Pred parimi dnevi zjutraj oci ni mogla odpreti, dokler jih ni zacela “drgniti” in je opazila, da ji ne prstih ostal nekaksen bel pesek. Ali je to kaj resnega, se da to srbenje oci sploh odpraviti, priporocate pregled pri okulistu (napotnice od splosnega zdravnika ne dobi), kaj svetujete?

hvala za odgovor in lep pozdrav,

Mitja

Brez pregleda res težko rečem za kaj gre. Mogoče lahko preiskusi še z umetnimi solzami brez konzervansov, ne morem pa zagotovo vedeti ali bo pomagalo.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close