Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Vnete oči

Vnete oči

Spoštovani

Pred 3 meseci sva oba z ženo in dojenčkom dobila virozo, ki je trajala, trajala in še traja (boleče grlo). V tem času je mene 4x in ženo dvakrat napadlo vnetje oči, torej izcedek, rdeče žilice, v jamici ščemenje, zjutraj popolnoma zlepljene oči itd… Ženi se ni več ponovilo, meni pa se ponavlja vsaj enkrat na mesec. Dobim kapljice Tobrex, potem je malo bolje, a v očesu me še vedno prebada, potem celo neha za teden ali dva in se zgodba ponovi. Začelo se je pa marca z virozo.

Zdaj zdravnica pravi, da mi ne more predpisovati kapljic, in mi dala napotnico za okulista, da preveri, če ni kaj hujšega. Zanima me, kaj s takimi simptomi je “kaj hujšega”, ker mi ni želela nič povedati, le prestrašila me je. Ker je čakalna doba, se obračam na vas za možen nasvet.

Desno oko se mi večrkat vname in me bolj boli, ampak tudi levo se mi vsake toliko vname. Naj povem še to, da imam v zadnjem letu več tistih puščic (krvnih žilic, ki se vidijo) v beločnici, kar me moti in skrbi. So te žilice, ki nikoli ne izginejo znak česa resnega?

Pred 2 leti sem bil pri okulistu na detaljnem pregledu vida (zaradi plavajočih smeti vočeh), takrat je bilo z mojim vidom vse OK. Star sem 36 let.

Pozdrav

Miha

Ker omenjate, da se stvar ponavlja gre lahko tudi za kakšno alergijo, seveda pa brez pregleda tega ne morem potrditi. Tudi povdarjene žilice lahko niso nič resnega seveda pa je potrebno preveriti za kaj gre.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

Hvala. Ali se lahko pri vas naročim za takšen pregled?

Ponavlja se ja, zadnje čase imam konstantno malo vnete oči, iz kotičkov se mi velkrat dnevno naredi kakšen “zaspanček” in žilice sploh ne izginejo.

Je lahko to z vidnimi žilicami tudi kaj nevarnega sicer? Denimo očesni pritisk?

Hvala

Miha

Seveda je potrebno izključiti očesno obolenje, za to pa je res potreben pregled.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close