Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija vnete gubice

vnete gubice

Pozdravljeni !

Zopet se obračam na vas za nasvet. Moji 2.5 meseca stari punčki so se pred nekaj časa vnele gubice pod vratom …. dokler še ni bilo take vročine smo zadevo že skoraj obvladali in pozdravili sedaj se je pa vse spet vrnilo. Gubice sem ji mazala z Bepanthenom …jih tudi sedaj samo sem opazila da če ji čez dan mažem potem izgleda še bolj grozno … ko jo pa zvečer umijem in ji namažem kar konkretno je zjutraj vse videti mnogo bolje … čez dan pa se spet poslabša. No včeraj pa so se ji po vratku spredaj in zadaj ( tudi že malo v lasišče ) pojavili beli mozoljčki ( ne veliko nekaj pa že ) … zadaj pa še dva rdeča flekca ….je možno da je to od vročine ( tam kjer so rdeči flekci se vedno spoti ko ji je vroče in ima malo mokre laske )…stanje je danes enako in se ni nič poslabšalo.
Kaj mi svetujete naj naredim glede gubic na vratu … neka mamica mi je predlagala naj uporabim puder za otroke in naj ji čez dan napudram gubice ??

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav

Spoštovana Nataša,
vnetje v kožnih gubah poleti nastane zaradi potu in vročine. Na tem mestu koža “ne diha”, je vlažna in macerirana (razmočena, zmehčana). In tam je odlična podlaga za razvoj glivic (kar boste videli po rdečih izpuščajih ma tej razmočeni koži in srbenju).
Otroški puder bo sicer kožo tam sušil, hkrati pa se bo svaljkal v eno gnusno packarijo.

Vedno in pogosto jo umijte pod vratom in dobro osušite. Dobro mazilo s cinkovim oksidom (tudi Bepanthen ga ima) večkrat dnevno bo zadeve pozdravilo. Če pa so tam že glivice, bo potreben Canesten.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

POzdravljeni !

Hvala za vaš odgovor. Na glivice sem tudi jaz pomislila … sva jih pred kratkim imele na splovilu ( ko smo imeli tudi soor v ustih ) vendar smo jih tam odpravili ( vsaj videti je tako ). Ker imam doma canasten kremo sem jo včeraj zvečer umila, ter nato dobro osušila vrat, gubice pa nato namazala z canastenom in bepanthenom ( sem si obe kremici na prst nanesla jih malo pomešala in nato namazala ) …. ali lahko delam tako ali je bolje če uporabljam le eno kremo ??
Pa še eno vraprašanje glede tega. Ali mislite da zaradi teh vnetih gubic kaj težje požira ko je po flaški ( zadnje čase mi tako grdo je … skoz glavo premika pa to ne nežno … prav hitri gibi so to … kot da bi rada videla vse kar se dogaja po prostoru takrat .. naenkrat … ). Sedaj pa ne vem ali jo vnete gubice motijo ko je ali pa je res tako firbčna postala ( no to da je firbčna je v bistvu res ker bog ne daj da bi ona mogla kje ležati čez dan in da ne bi nič videla .. je takoj brundanje in ko pa jo dam v jajčko da ima razgled je pa čist navdušena 🙂 ).

Pa lep pozdrav

Spoštovana Nataša, odlično, kar tako jo mažite.
Kar se tiče težav pri požiranju, vnetje pod kožno gubo na vratu nima vpliva. Bolj verjetno se glivice delajo spet v ustih. Dobro poglejte, tudi ustno sluznico na ličkih. Če je jeziček belo obložen in teh oblogic ne morete odstraniti, so verjetno glivice.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni !

Vam samo sporočim da so naše gubice sicer še vnete vendar zaenkrat niso več tako živo rdeče barve …. zgleda da so glivice prisotne saj se je barva spremenila šele sedaj ko mažem tudi z canastenom.

V ustkih pa ni glivic saj nima nobenih oblog … na to sem vedno zelo pozorna saj takrat ko se nam je pojavil soor je bilo tega zelo veliko in smo en dan jedle bolj po žlički in brizgalki ker ni mogla normalno sesati …. pa si res ne želim da bi se to ponovilo. Lahko pa povem da sem pa ugotovila zakaj tako je … kar naenkrat ji cucelj ne paše več ( pa ima tega že od začetka ) …. namreč ko sem ji dala za jesti po aventovi flaški (ki je pa prej tudi povohati ni hotela ) je pa jedla tako mirno in lepo kot že dolgo ne … potem jih pa razumi te naše male lumpke 🙂

Pa lep pozdravček

Super, Nataša,
če barva bledi (bolj rjavkasto rožnata, ne več tako sveže rožnata), potem imava pravo kremo.

Prav res me vedeli, da ste ređili težavo s steklieničko. Tile drekci pekci so pa res ene pojave. Mislim, kaj vse mora človek poskusiti, da ugotoviš, kaj bi radi!

No, pa naj bo Aventova, ne, samo da pije.

Lep večer in malo ohladitve,
Tanč

Pozdravljeni !

Vam bi rada samo sporočila da se je mazanje z mešanico obeh krem obrestovalo … v gubicah ni več ne duha ne sluha o kakšnem vnetju … bom pa kljub temu še vedno enkrat na dan malo namazala da se nam le to ne povrne.
No kar se hranjenja tiče mislim da jo daje ta vročina in zato tudi noče jesti … bi pa rada vprašala če je dovolj če v enem obroku poje samo 100 ml mleka ( dajemo Comformil po nasvetu pediatra ) …v 24 urah pa poje 6 takih obrokov ( noč mi celo prespi ) in čez dan spije probližno 200 ml čaja ( Hipp ) ? …. v tej vročini namreč kar noče jesti ( no saj jo razumem saj tudi meni ni do tega ) me pa vseeno skrbi da ne bi začela izgubljati na teži, drugače je pa zeloooo živahna punca in tudi spi normalno.

Še enkrat najlepša hvala in lep pozdravček

Super, Nataša, kar nekaj dni še mažite.
Ker pa je res zelooo vroče in se otroci močno potijo, bodite pozorni na vse kožne gube. Večkrat dnevno jo lahko osvežite z mlačno brisačo, pa naj se na zraku posuši. To jo bo ohladilo, pa kožne gube se bodo posušile. Lahko sicer poskusite suhe kožne gube čisto narahlo napudrati z otroškim pudrom, verjetno pa se bo kmalu ovlažil in bo gor kar ena grudasta packarija.

Želim vam, da bi s čimmanj teževami preživeli pasje dneve,
lp
Tanč

New Report

Close