Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Vnete dlesni teden dni

Vnete dlesni teden dni

Pozdravljeni,

sem v 28 tednu nosečnosti in že približno teden dni čutim boleče dlesni (predvsem ob hranjenju). Že v predhodnih tednih nosečnosti sem imela težave z krvavljenjem dlesni, sedaj pa krvavijo niti ne, vnetje pa ne popusti, kljub temu, da zobe čistim trikrat na dan, zvečer tudi z zobno nitko in ustno vodo. Farmacevtka mi je priporočala mazanje z Cikaflogo gelom, sedaj ga uporabljam tri dni, pa ne opazim posebnih izboljšav.

Je vse torej le nosečniška tegoba ali je omenjeno stanje nevarno za moje zobe na dolgotrajnejši rok. Na pregled pri svoji zobozradvnici sem naročena 17.8- mislite, da bi morala klicati prej?

Hvala že vnaprej,

Lep dan.

Pozdravljeni,

o nosečniškem gingivitisu je bilo že precej napisanega. Pomembna je čim boljša higiena, vse ostalo zavisi od hormonov. Ob primerni higieni naj bi po končani nosečnosti posledic na vašem zobovju ne bi bilo.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close