Najdi forum

Spoštovani,

že nekaj dni me matrajo vnete dlesni. Včasih me boli poleg dlesni še grlo in sploh imam občutek, da gorim v obraz. Večkrat na dan usta izpiram z žajbljem.

Imate mogoče kakšen predlog, kaj bi mi še pomagalo?

hvala in lp

Tudi jaz izpiram z žajbljem, ki mu dodam švedsko grenčico. S švedsko grenčico namočim vato in jo dam neposredno na rano. V začetku je sicer neprijeten občutek, a vsaj meni pomaga.

meni najbolj pomaga naravni antibiotik -olje tea tree od Justa ali pa žajbljevo olje od Justa -je pa meni boljši tea tree.

Predlagam vam origanovo olje.
Razredčite ga v razmerju približno 1:10.
Dobro ga pretresete pred vsako uporabo, saj se ne topi prav lepo v vodi. In potem daste nekaj kapljic na zobno ščetko in si polahko natrete dlesni. Občutili boste pekoče bolečino, katera pa kmalu popusti.
Meni to pomaga tako pri ranicah v ustih ali pri skelenju dlesni. Seveda pa ne škodi, če si z origanom večkrat umijete zobe, saj zelu učinkovito uničuje bakterije v ustih.

nobody, Phoenix, AZ

Najlepša hvala.

Kje pa lahko dobim origanovo olje?

Vse to kar so že pred mano napisali in še… surova jabolka.
Jej surova jabolka, grizi, žveči, …. to utrjuje dlesni, masira, pomemben za dlesni pa je tudi C – vitamin. Torej preprosto naravno zdravilo.
In večkrat dnevno nežno masiranje z krtačko za zobe (naj ne bo pretrda, prej mehka), pomembna je tudi pogosta menjava krtačke, ali celo, da jo vsake par dni prekuhaš, in se s tem razkuži.

jaz pa sem uporabljala žajbljevo eterično olje od justa in vam moram povedat, da mi je ozdravlo paradentozo in to tako, da še zobzdravnik ni mogel verjeti, vtirala in masirala sem dlesni kar s prstom in to 3 x na dan. Sedaj pa še samo zvečer pred spanjem, da deluje celo noč

Žal sem že kar nekaj časa izven Slovenije, tako, da nisem povsem prepričan kje v Sloveniji bi se to našlo. Vendar pa vam priporočam, da poizkusite najti pri akviziterjih JUST. Oni imajo menda največ eteričnih olj.

nobody. Phoenix, AZ

Pozdravljena!

Tudi jaz sem imela velikokrat probleme z vnetimi dlesnimi, kariesom in vnetim živcem. Spirala sem z žajbljem, ampak ni dolgoročno pomagala.
Potem pa so mi predlagali, naj spiram ustno votlino z razredčeno solnico iz naravno pridelane, energijsko obogatene morske soli, pridelane pri nas. Je tudi večstransko uporabna – proti nespečnosti, krčnim žilam, glivicam, revmi, bolečinam v križu in raznim oteklinam.
Nisem mogla verjeti, dokler se nisem sama prepričala.

Če te zanima, pokliči Tanjo, ki je meni priskrbela to energijsko sol.

041/429 248

Odlično, hvala lepa in lep pozdrav v tujino 🙂

ali mi lahko odgovorite ali je za parandotozo tako zdravo žajbljevo eterično olje,kako ga uporabljati?
Za odgovor vam bom iz srca hvaležna,kaj potem tudi teh žepkov ni več.?
Lp
Majda

Proti paradentozi zelo pomaga PARAGIN, ki se kupi v lekarni.
Meni so se zobje že majali in je to pomagalo.

Jaz uporabljam ustno vodo. In to kar od DM.
Vedno vzamem zeleno.
Po 10 dnevih uporabe je izpljunek bil brez krvi.

Olje divjega origana se dobi v vseh prodajalnah z izdelki iz zelišč-raztopina olja divjega origana se dobi tudi v DM.

New Report

Close