Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja vneta ritka – antibiotik?

vneta ritka – antibiotik?

Do sedaj še nismo imeli niti pikice na ritki, po Hiconcilu pa ima Pikica krvave mozoljčke. Poskusila sem že vse, uporabljam samo bombažne pleničke, pregledala sem forume za celo leto nazaj in kupila 700 kremic. Stvar traja že en teden, v ponedeljek greva k zdravniku, če ne bo bolje.
Zanima me pa tole: ali RES lahko tamali ritko namažem z daktarinom ali canestenom (slišala sem namreč, da ta zadnji lahko povzroča možganske okvare !!??).

Heeelp…

Verjetno gre za glivice in to bo zdravnik predpisal mazilo Nistatin!

Da bi Canesten povzročal možganske okvare še nisem slišala. Je pa za odpravljanje glivic. Če vnetje ni glivično, ne bo nič pomagalo.

LP
Barbara

Pomagaj si z ognjičevo kremo..ali nistantinom…je pa običajno da po tem zdravilu otrok dobi izpuščaje in ne samo to tudi drisko..Zato jaz raje prosim za kteri drugi antibiotik če se le da…

Verjetno ima vneto ritko od antibiotika. Dvomim, da so glivice. Poiskusi ribje mazilo, če ga še nisi. Sicer pa je res najbolje, da se oglasiš kar pri pediatru.

mogoče bi pomagala praška krema

Draga DD!
Glivice se pojavijo velikokrat po antibiotikih. Glivice imamo namrec vsi v telesu, vendar je njihova količina v mejah normale takšna, da se jih ne vidi. če se iz kakršnega koli razloga spremeni fauna (v tem primeru) prebavnega trakta (stres, antibiotiki…) se lahko glive prekomerno razmnozijo in zato postanejo vidne. Zato mislim, da je to to. V lekarni pojdi po Canesten kremo (ali naj ti recept napiše zdravnik) in ji maži ritko. Če so glivice bo moralo biti zelo kmalu bolje.
LP minka

Hay

jaz sem imela iste težave, pa sem odpravila z Lamisilom- ni ravno za sluznice, je pa mnogo bolj učinkovit in res pozdravi, ker se ob vneti ritki rade naselijo glivice. Canesten je potrebno mazati 2-3 x na dan 3-4 tedne, Lamisil pa en teden 1 x na dan pa še v koži ostane da ni ponavljajočih glivic. Lamisil je za na kožo, ne za luznice vendar zaradi tega ni panike, jaz sem tako naredila in zdaj že kar nekaj časa nimamo težav. LP

Hay

jaz sem imela iste težave, pa sem odpravila z Lamisilom- ni ravno za sluznice, je pa mnogo bolj učinkovit in res pozdravi, ker se ob vneti ritki rade naselijo glivice. Canesten je potrebno mazati 2-3 x na dan 3-4 tedne, Lamisil pa en teden 1 x na dan pa še v koži ostane da ni ponavljajočih glivic. Lamisil je za na kožo, ne za luznice vendar zaradi tega ni panike, jaz sem tako naredila in zdaj že kar nekaj časa nimamo težav. LP

Hvala za nasvete. Res so bile glivice. Daktarin pomagal v dveh dneh.

Dobra stran: tamaučica se je naučila delat počepe. Cel dan se je igrala ali na kolenih, ali v stoje, ali pa je čepela. Na rit niti slučajno. Danes pa že celo uro telovadi pri škatli za igrače. Gor – dol…

New Report

Close