Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Vneta ritka – alergija?

Vneta ritka – alergija?

Ali je možno, da se alergija kaže le kot vneta ritka?
Namreč moja punčka je stara 10 mesecev in imamo grozne probleme z vneto ritko. Malo se izboljša, pa spet, v glavnem začaran krog.
Poskusila sem tudi že izločevat kakšno hrano, pa nisem čisto prepričana.

Čao

poskusi s kremo tea tree od justa, sicer pa imaš zelo veliko o tem napisanega na forumu starši staršem, poišči z iskalnikom tea tree ali t3

Zivjo!

Vsekakor se lahko alergija lahko kaze tudi na ritki – pri nas sicer ni bilo tako, pac pa pri cca 6-mesecnem fantku, ki je bil istocasno z nami v bolnici na Dermatoveneroloski kliniki pri dr. Dragosevi.

LP!

Nič nisi napisala kakšne pleničke uporabljate.Pri nas so se kazali hudi problemi ko smo uporabljali plenice za enkratno uporabo. Ko smo pa začeli previjati v bombaž so se problemi nehali.

Spoštovani!

Pri 10mesečnem otroku najverjetnje
že dodajate razna hranila. Vneta ritka je lahko alergija na hrano, pogosto na pečkato sadje, mleko, jajca, moko. Priporočam vam pregled pri alergologju.
Lep pozdrav.

Moja pikica je imela tudi non stop vneto ritko – zato smo jo vedno umivali s toplo vodo, nikoli uporabljali dišeče robčke in je bilo bolje. In to do enega leta, saj ko smo opustili umivanje z vodo, se je vnetje zopet pojavilo.Predvsem pomaranče pogosto vnamejo ritko.
lp

Tudi moj sin, ki bo star 3 leta, je imel grozno vneto ritko. Namazala sem s kremo Tee tree pa ga je zelo peklo, tako da bodi previdna s tem. Nato sem po dolgih ugibanjih in probiranjih ugotovila, da so krive plenice. Sedaj uporabljam samo Pampers Sensitive ( beli paket, dobiš le v DM ) in se odlično obnesejo še sedaj (ja še vedno jih imamo). Ko sem po dveh letih zopet probala z Babylove pleničkami je bila ritka po dveh previjanjih zopet vneta. Res pa je tudi, da moram zelo paziti, da ne bi bil predolgo pokakan (več kot pol ure), ker je takoj koža pikasta in seveda peče. Ko ima ritko slučajno rdečo pa ga namažem z Bepanthen mazilom in je takoj boljše.

Spoštovana!

Pri otroku je pogosto znak alergije na hrano vneta ritka. Priporočam pregled pri alergologu in posvet.
Lep pozdrav.

KREMA TEA TREE RES ZAPEČE, VENDAR SAMO TAKRAT, KO JE KOŽA ZELO RANJENA IN ODPRTA.
PEKOČA BOLEČINA PA TRAJA LE SEKUNDO, POTEM PA BLAGODEJNO VPLIVA IN HITRO POMAGA.
KO SEM NABAVILA TO KREMO ( PRAV ZARADI VNETE RITKE), JE BIL NAJPREJ JOK IN SEM POKLICALA ZASTOPNICO, JI RAZLOŽILA, DA KREME NE MOREMO UPORABLJAT, DA PEČE….., PA MI JE ZAGOTOVILA, DA TA BOLEČINA TRAJA LE SEKUNDO OZ. TRENUTNO, KO JO NAMAŽEŠ, ČE JE KOŽA RES RANJENA. ŽE NASLEDNJI DAN NI BILO JOKA. SEDAJ PA JO UPORABIMO TAKOJ, KO SE POJAVI RDEČ FLEKEC IN NI BOLEČIN.

ZATO KREME NIKAR NE ZAVRZI, TEMVEČ JO UPORABLJAJ NAPREJ, KER JE RES DOBRA.

Tudi moja hčerkica je imela vneto ritko in sem ji jo z tea tree kremo pozdravila v treh dneh. Peklo je pa ni prav nič, saj sploh ni reagirala, ko sem ji namazala. Sem pa ji mazala to kremo v kombinaciji z bepathenom. LP

New Report

Close