vneta ritka
Mislim, da sem jaz sprožila to temo. Nina mi je zapisala, da vnetje dejansko povzorča glivica Candida….ne vem točno naziva. Mi smo poskušali z Praško pasto (Galenski laboratorij MB lekarn-ne vem če se dobi kje drugje). Je nagravžna, ker je rjave barve. Ta krema je malenkost oblažila zadevo vendar je ni pozdravila. Najbolj je pomagalo, da sem ga pustila nageca in ga zjutraj in zvečer mazala z mazilom Canestene. V tem času smo bili v termah Čatež in mogoče je pomagala tudi tista voda – ne vem. Sicer pa je bolje, da pri obširnem izpuščaju obiščeš zdravnika.
Pozdrav,
Miša
Plenični izpuščaj najpogosteje povzroča glivica Candida albicans. Ukrepi za zdravljenje: antimikotik – mazilo (Canesten, Daktarin); pogosto previjanje; otroka večkrat pustimo razvitega; kožo po umivanju vedno temeljito do suhega obrišemo, saj je vlaga ključnega pomena za razvoj mikroorganizmov.
Pozdrav!
Nina
Se strinjam z Nino s tem,da sem jaz pomešala (tako mi je svetovala v lekarni)mazilo Bepanthen in Canesten, previjanje najmanj na tri ure in pa poskušaj zamenjati pleničke.Moja hčera ni prenesla Pamers.Otroka umivaj z bombažno vato in prekuhano vodo.Ne uporabljaj nobenih robčkov, ki so pripravljeni v ta namen.
L.p.
Se strinjam z Nino s tem,da sem jaz pomešala (tako mi je svetovala v lekarni)mazilo Bepanthen in Canesten, previjanje najmanj na tri ure in pa poskušaj zamenjati pleničke.Moja hčera ni prenesla Pamers.Otroka umivaj z bombažno vato in prekuhano vodo.Ne uporabljaj nobenih robčkov, ki so pripravljeni v ta namen.
L.p.
Ne bo čisto držalo. Tudi praška pasta ima namreč omejeno moč delovanja. Če je vnetje prehudo in praška pasta ali Bepanthen mazilo čez noč ne pozdravita vnetja, je po izkušnjah z vnetji ritke naše male bilo edino pametno vzeti v roke Canesten ali Daktarin mazilo. Sploh, če se pojavijo na ritki izpuščajčki, ki v nekaj dneh lahko od sredine ven zgledajo, kot da se luščijo. Prej ko ga uporabiš, hitreje je ritka spet “fit”. Sicer lahko traja tedne (in pri tem sploh ne pretiravam), da se koža umiri in pozdravi.
A.
Mi že od vsega začetka (sinček je star 10 mesecev) kupujemo VITAMINSKO HLADILNO MAZILO v lekarni Murgle. Delajo ga sami, kupite pa lahko manjši ali večji lonček, rok uporabe je približno 3 mesece. Svetovala mi ga je znanka in je res super. Res, da je drago, ampak tamali nima nobenih problemov. Ko mi ga je enkrat zmanjkalo, sem kupila hladilno mazilo ene druge lekarne (Domžale), sinčku so se takoj naredili mozoljčki, tako da sem nehala misliti na druga, cenejša, hladilna mazila. Tudi Bepanten takrat ni deloval. Uporabljamo pa plenice Pampers senzitive.
Toplo priporočam vitaminsko hladilno mazilo iz lekarne Murgle!!!
Pozdrav, N.
Odkar imamo bombažne plenice še nismo imeli vnete ritke. Prej pa nam je odlično pomagalo nežno spiranje s kamilicami, veliko zračenja in sonček (pozimi žal le skozi okno). Zamenjaj znamko plenic, mogoče bo kaj bolje. Dobro se obnese tudi čisti, biološko pridelani lanolin Lansinoh, ki ga lahko dobiš na srečanjih La Leche League skupin ali v Italijanskih lekarnah.