Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vneta koža na ritki

Vneta koža na ritki

Pozdravljeni!

Moji dveletni in pol stari hčerki so se pred približno dvema mesecema pojavili rdeči izpuščaji na ritki, ki so se kasneje vneli – močno pordela koža, kar traja še danes. V začetku je pediater predpisal mazilo na recept, katerega so pripravili v lekarni ter canesten. Stanje se je sicer izboljšalo, vendar po prenehanju mazanja se je vnetje zopet ponovilo. Pregledan je bil tudi urin, ki ni bil čisto čist, vendar bakterij ni bilo prisotnih. Izpuščaji se pojavljajo samo na predelu ritke, zato mislim, da ne gre za alergijo. Pediater je sumil na plenični izpuščaj (saj še vedno uporabljamo plenice) zato sem pampers splenice zamenjala z bombažnimi plenicami pred več kot enim mesecem, toda stanje je še vedno enako. V tem času sem jo mazala še s Stelactivom, Baby valom, ribjim mazilom vendar nič ne pomaga. Hčerko koža na ritki srbi in peče. Prosim za vaše mnenje in ali mislite, da je nujen obisk dermatologa.

Hvala lepa za vaš odgovor, Ljuba.

Dober dan, Ljuba,
če po dvomesečnem mazanju in številnih kremah ni nobenega izboljšanja, potem vam vsekakor svetujem, da otroka pregleda dermatolog. Saj se bo zaloga raznih krem kmalu izčrpala, stanje pa ni v redu. Kar prosite za napotnico,

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close