vneta kita bicepsa
Pozdravljeni,
že od poletja me boli desna rama. 19.11.2008 sem bila pri ortopedu, ki je postavil diagnozo tendinitis tendinis brachi dex (se pravi vnetje tetive dolge glave bicepsa). Predpisal mi je Naklofen in fizikalno terapijo (10-krat). Danes grem na 9.terapijo, jutri imam še zadnjo. Na terapijo hodim vsak dan dva tedna. Terapija izgleda tako: masaža rame z ledom, masaža z UZ, elektrostimulacija ter izvajanje vaj. Ta teden opažam, da me roka vsak dan bolj boli, tudi bolečine med samo terapijo se stopnjujejo. Se pravi, da z moje strani ni vidnega izboljšanja. Naslednji teden imam kontrolo pri ortopedu. Sprašujem vas, kakšna vrste terapija še pride v poštev? Ne bi namreč rada, da se ortoped odloči za blokado.
Hvala in lep pozdrav.
Pozdravljeni!
Če gre dejansko za tendinitis dolge glave bicepsa, se strinjam z ortopedom, da pomaga terapija z ultrazvokom, v akutni fazi tudi v kombinaciji z naklofenom. Elektroterapija je učinkovita diadinamski tokovi, malo pa tudi intererenčni tokovi. Edini možni razlog zakaj je prišlo do poslabšanja vidim v vajah. V akutni fazi vnetja tetive gibanje odsvetujemo. Vaje se začnejo postopoma, ko se stanje izboljšuje.