Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Vnet ali vkleščen živec.

Vnet ali vkleščen živec.

Spoštovani !

Samo nekej me zanima, mene že skoraj 2 meseca
zelo močno boli, v levem stopalu oz.
v pregibu levega stopala .
Zadnje dni je zadeva tako napredovala, da stopala ne morem niti premikat tako kot bi rada , pa mi kar zaskoči, ko ga hočem premikati.
In pod levim stopalom ne čutim nič. BoLi pa full.
Nobenih refleksov nimam pod levim stopalom. ,
iN DAnes, sploh ne morm dat stopalo naravno na tlka, ker mi stopalo
dobesedno vleče, tako da mam malce dvignjeno od podlage .

Naj povem samo to, da na istem levi nogi in gležnju
imela opravljene že 3 kirurške posege.

Zanima me tudi tole : kakšna je razlika med ukleščenim in vnetim živcem,
in kako se pri posamezni zadevi loh pomaga.
Kaj bi to lahko vse bilo ?

Najlepša hvala Vam za odgovor!
lp Maša

Zgleda da ne veste odgovora 🙂

….ne samo to, drznem si celo misliti, da vaša težava ni posledica ne enega ne drugega, ampak so bolečine iz sklepa, tetiv…. Če sem čisto odkrit, si vaše težave prav dobro ne predstavljam…prevsem ne tega “Nobenih refleksov nimam pod levim stopalom” in “pod levim stopalom ne čutim nič”…dotika?? Imeli ste 3x operiran gleženj….zakaj? Kaj se dogaja ob vkleščenem ali utesnjenem živcu je odvisno, kje je utesnitev in kaj taisti živec oživčuje….mišice ali pa je čutilni živec, ki prevaja impulze iz periferije nazaj v “računalnik”. Težave so lahko od odpovedi določenih mišičnih funkcij, do mravljinčenja, motenega občutka za dotik in podobno, do bolečine. Ni pa utesnitev edina možnost za nastanek bolečin, niti ni vsaka odsotnost občutka za dotik znak, da je živec kje “vkleščen”. Tudi vnetje-nevritis lahko spremljajo bolečine…. V glavnem, boleč gleženj, ki se ob premikanju zatika, ni značilen utesnitebv ali vnetje živca.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni ,
ni boleč gleženj- nism js govorila v gležnju .

Ampak vam drugače ne znam povedat .
Kot pa tkole ; mislila sem na spodnji strani levega stopala.

Hud zlom gležnja je bil – zato sem imela operacije.

lep pozdrav.
Maša

Pozdravljeni. Že skoraj 2 meseca me muči bolečina v spodnjem delu hrbtenice. Če sem natančna se bolečina širi po levi nogi do prstov, kot nekakšen občutek mravljincev in bolečine mišic. Bolečina je včasih hujša včasih pa manj, vendar ni videti konca in zdravila za to. Posumila sem na vkleščen ali vnet živec ampak nisem prepričana. Ali ve kdo kaj je lahko vzrok tega?

Po opisu bi lahko šlo za lumboishialgijo, išias, torej za utesnjen živec, ki iz ledvenega dela hrbtenice vodi navzdol v nogo.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Na izvidih mi piše nekako tako:

Izravnana fiziološka lordoza, sacrum acutum. Znižane i. v. špranje L4-L5, L5-S4 – verissimile diskopatija.

Ker mi zdravnica ni nič razložila, nevem zakaj ne, nimam pojma ali se lahko razgibavam, normalno opravljam vsakodnevna opravila,.. Prav tako nevem, kako zmanjšati bolečino, saj me boli že mesec dni, vmes me je 10 dni zelo malo, potem pa ponovno tako, da sem se komaj premikala.

Nič dramatičnega ni, česar vam zdravnica ne pove sama od sebe, jo vprašajte direktno, sicer pa zgolj v tem RTG izvidu ni ničmtakega, da ne bi smeli delati vaj za krepitev mišic ob hrbtenici in ostalih opravil, ki jih dopušča bolečina.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

To je dobra novica, hvala. Vaje se trudim izvajat, ampak ta bolečina v mišici na nogi nikakor ne izgine. Ko hodim je vredu, če pa se vsedem ali vležem pa boli. Sem poskusila z masažo ampak preveč boli. To je vzrok tega, da me je križ bolel pa sem vso breme imela na nogah ali je to kaj hujšega? ker niha bolečina iz dneva v dan. Včasih je hujše včasih pa manj.

Česa “hujšega” ne sumim. Živci iz ledvene hrbtenice vodijo sicer v noge, vseeno pa ni nujno, da bolečine v nogi izvirajo iz hrbtenice, posebno če boli tudi na pritisk.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani,
pred dobrim mesecem sem imela poškodbo obraza, del lesenega tujka mi je še ostal notri. Cepili so me proti tetanusu, po katerem sem imela tri tedne hudo reakcijo. Do sedaj še po nobenem cepljenju niti otekline nisem imela, le rahlo bolečino kakšen dan.
Teden po poškodbi pa mi je otekla bezgavka v dimljah, bolečine pa so se širile po nogi navzdol približno 15 cm na dan, zgoraj pa je bolečina in oteklina istočasno izginila za toliko, kolikor se je razširila dol. Kot bi se nekaj premikalo po nogi navzdol. Kože na nogi se niti dotakniti nisem smela, občasno me je nekoliko pekla. Barva kože je bila iste kot na drugi nogi, niti nobene žile ni bilo videti. Zaradi bolečin sem hodila zelo težko.
Osebni zdravnik mi je naredil več krvnih preiskav, tudi za strdke, pregledal za išias, tromboflebitis… Vse je bilo v redu. Še vedno ne more točno reči, kaj bi to bilo.
Mislila sem, da bo vse to ponehalo in izginilo, ko bo bolečina prišla do stopala, vendar se sedaj širi po prstih, včasih me boli le peta ali stopalo, včasih cel gleženj, včasih me zaboli le v mečih. Bolečine so hujše na pritisk, vendar se pojavijo tudi, ko počivam. So pa toliko znosne, da vsaj lažje hodim, kot prvi teden. Otečeno imam še vedno.
Nogo si mažem z raznimi hladilnimi eteričnimi olji, obkladke, razne kopeli s soljo… Poskusila sem že kar nekaj stvari, pa ni nobene spremembe. Niti analgetiki ne pomagajo, kot, da ga sploh ne bi vzela.
Razmišljam, da bi morda naredila kakšen UZ, če bi se dalo kaj videti. Ne vem, kakšno preiskavo bi bilo še dobro narediti.
Mislite, da bi mogoče šlo za revmo ali je kakšna povezava z vnetim živcem? Čeprav moj osebni zdravnik trdi, da nimam nobenih očitnih znakov, da bi rekel, to je to in, da bi bilo lahko povezano s cepivom. Hujše poškodbe na tej nogi še nisem imela, niti krčnih žil nimam, išiasa tudi še nisem imela. Imam 36 let, če bo to kaj v pomoč.

Najlepša hvala za vaš odgovor!

Lep pozdrav.

Zdravo Naja, bolečine v nogi in oteklo bezgavko bi zelo težko povezal s tujkom v predelu obraza in cepljenjem proti tetanusu, ki ste ga, predvidevam, dobili v ramo. Žal pa bo na podlagi vašega opisa nemogoče ugotoviti, od kod izvirajo bolečine in žal tu brez pregleda ne bo možno svetovati niti, kakšne preiskave bi morda prišle prav.
lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.
Objava čaka odobritev

Septembra sem prebolela Covid. Po tem ne je začel boleti levi kolk, nato pa stegno zadaj in koleno. V stegnu sem po 14 dneh zastopala vozle in oteklino v obliki klobase. Bolečina se je preselila v gleženj in na palec. Boli me, a zdaj po štirih mesecih manj. Delam fizioterapevtske vaje in hodim. Na oteklino pod gležnjem polagam kisove obkladke. Naredila sem mešanico ingverja in limone za jutranje limonade. Omega 3 dobim z zdrobljenim lanenim semenom, ki ga zmešamo v med. Kaj še lahko naredim? Lp Cita

Zdravo, super da je bolje, bi pa glede na trajanje tezav vseeno obiskal zdravnika, saj bo mnogo lazje razmisljati o ukrepanje, ko se ugotovi kaj dejansko zdravimo in a bolečina v boleče dele zgolj seva ali je vzrok prav tam

 

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.
Objava čaka odobritev

New Report

Close