Vložki VIR – koliko???
Pozdrav!
Potrebujem nasvet glede nabave vložkov VIR (za po porodu).
Pripravljam namreč seznam stvari katere bom nabavila v SLO in med njimi so tudi ti vložki. Zdaj pa bi prosila, če mi katera lahko pove koliko tega pribljižno potrebuješ, da jaz ne bom privlekla sem cele trgovine. Tukaj namreč nimajo nič podobnega ali pa jaz ne znam poiskat. Od prejšnjega poroda je pa minilo že preveč časa, da bi se vsaj priblj. spomnila.
Hvala!
Ej, to je zelo težko rečt. Če dolgo krvaviš, jih veliko porabiš, če se ti čišča hitro ustavi, pa manj. Jaz si ne predstavljam, da bi v tej vročini na dolgi rok nosila kaj “plastičnega” (a la always). Je pa stvar posameznice, ene jih odlično prenašajo. Verjetno jih boš pa zihr rabila vsaj za čas, dokler se ti šivi ne pocelijo, se pravi kakih 14 dni. Zdaj pa zračunaj: 14 dni x število dnevno zamenjanih vložkov = cifra, ki jo rabiš deljeno z 10 – pa dobiš število zavitkov. Takole na oko: od 6 h zjutraj pa do 22h je 16 ur / s tri (vsaj na tri ure naj bi jih menjala), je dobrih 5 vložkov dnevno, pa 2 za ponoči, ti znese 7 vložkov dnevno. Pomnoži, zdeli in imaš odgovor.
Lahko seveda tudi prej presedlaš na kakšne običajne vložke z malo manj plastike, recimo.
Ani. Po porodu ponavadi tako krvavis, da si 3 vlozke naenkrat tlacis v hlacke. Vsaj jaz sem.. Prvi dan je zelo kriticen. Jaz za v porodnisnico pod 5 paketov ne bi sla.. Se mi zdi, da sem jih OGROMNO porabila. Pa se svetujejo, da zamenjas po vSAKI potrebi zaradi sivov. Se mi zdi, da sem na koncu cisce in sem porabila vsaj 20 paketov.
Jaz sem v porodnišnici uporabljala vatirance (dobiš jih v Tosami na Viru, cena za 10 je nekaj manj kot 700 sit), ti so gotovo najboljši, ko si šivana. Zdaj v drugo sicer nisem bila, vendar sem se tako pripravila, saj sem prvič zelo trpela, ko sem morala uporabljati tiste papirnate vložke, ki so jih nudili v porodnišnici, ki tako režejo po šivih. Zdaj sem imela 40 vatirancev. Doma uporabljam vir 80 in sem jih v 10 dneh porabila že skoraj 7 paketov. Pa se krvavitev po 14 dneh že ustavlja, vendar vsakič ko grem lulat menjam tudi vložek.