vložki namenjeni inkontinenci
Spoštovani,
S kolegico sva pred časom govorili o ženskih temah in debata je nanesla tudi na mesečno perilo in na ponudbo vložkov. Ugotovili sva, da imava obe raje vložke, kot tampone, kar pa je zelo zanimivo, saj sta tako moja kot tudi njena mama ,,ljubiteljici,, tamponov.
Debata je nanesla na njeno mamo in kolegica mi je zaupala, da se je mama začela soočati z inkontinenco, da sicer diagnoza še ni potrjena s strani zdravnika ampak, da po literaturi sodeč, je skoraj zagotovo to. Glede na to, da je njena mama od vedno imela raje tampone, je sedaj kar malce zaskrbljena oziroma počuti se nelagodno, saj naj bi sedaj pričela uporabljati vložke za inkontinenco, kar ji pa ne ustreza. Naslednji pomislek pa je vonj, ki bo nastajal, zaradi uhajanja urina.
Prosila bi Vas, če mi lahko pomagate s kakšnim nasvetom, kako lahko kolegica mami pomaga pri sprejetju dejstva, da bo morda morala od sedaj naprej uporabljati za inkontinenco vložke in kako je z vonjem?
Hvala in vse pohvale forumu
Spoštovana ljubiteljica tamponov!
Za urinsko inkontinenco so na razpolago posebni vložki različnih velikosti, ki imajo zelo dobro vpojnost urina in pri ustrezni negi vonja po urinu ni zaznati. Svetovala pa bi vaši mami, da čimprej – najbolje takoj pristopi k zdravljenju urinske inkontinence, saj se jo da pozdraviti.
Lep pozdrav,
Lorena Meglič,
Predsednica Društva Mena Maribor, tel.: 02/320 20 75; 040 462 029