Najdi forum

vloga za zaposlitev

Pozdravljeni!

Mene pa zanima, če je k vlogi za zaposlitev potrebno priložiti spričevalo, če se to izrecno ne zahteva?namreč pod ”drugimi pogoji”za to delovno mesto je navedeno samo potrdilo o nekaznovanosti. Sedaj pa ne vem al naj vseeno pošljem fotokopijo spričevala ali ni potrebe?
Piše pa zraven pod temi pogoji tudi tako IZO:specialni pedagog-defektolog…pa ne vem če je IZO kratica za izobrazbo ali mogoče kakšen izpit posebne vrste?na izpit sem pa pomislila zato, ker je potrebna izobrazba, ki jo zahtevajo itak že prej omenjena.

Hvala za odgovor že vnaprej.

lp, mikimiska

Kje dobiš potrdilo o nekaznovanosti?

Potrdilo o nekaznovanosti dobiš na Ministrstvu za pravosodje v Ljubljani in če napišeš da ga rabiš zaradi zaposlitve je zastojn, če ne se pa baje plača.

lp,mikimiska

Ok,kje dobiš:
– potrdilo o nekaznovanosti
– potrdilo, da nisi v kazenskem postopku

Kaj od tega je treba za zaposlitev?

darija*,

potrdilo o nekaznovanosti in potrdilo, da nisi v kazenskem postopku, dobiš na sodišču. Vsaj pri nas je tako. Tam ti dajo obrazec (vlogo), ki jo izpolniš s tvojimi podatki in imenom in priimkom očeta/mame. Plačaš koleke (ko sem jaz lani rabila potrdilo o nekaznovanosti, mislim da sem plačala 1,38 evra). Potrdilo čakaš približno en teden ali pa dva tedna.

Kaj od tega je treba za zaposlitev? Odvisno od delodajalca. Lahko, da ne boš potrebovala potrdila. Če recimo v objavljenem razpisu na prosto delovno mesto piše, da potrebuješ potrdilo o nekaznovanosti, potem to priložiš zraven, če ne pa ti ni treba.
Potrdilo je potrebno, če iščeš službo v policiji, pri gasilcih ali če delaš z otroci in mladostniki…

Jaz ponavadi prošnji priložim potrdilo ZUP, potrdila, ki sem jih dobila kot študentka, pa potrdila z raznih tečajev… ker več kot imaš priporočil, več imaš možnosti za zaposlitev. Delodajalec raje zaposli pridnega in prizadevnega delavca. No, take so vsaj moje izkušnje.

No v mojem primeru je bilo pa točno tako kot sem napisala..sem klicala prvo na sodišče in od tam so me napotili na ministrstvo za pravosodje v Ljubljano. Plačaš pa sigurno nič, če je razlog za pridobitev tega potrdila zaposlitev, po pošti ti jo pa tudi pošljejo v parih dneh.Zakaj se pa na sodišču mora plačat in čakat pa ne vem…

mimogrede..”kje dobiš ” in darija* a si ti ista oseba?ker sem na vpr. odgovorila pol je pa bilo postavljeno še enkrat isto..

bi pa bila hvaležna, če bi mogoče katera tudi na moje vprašanje odgovorila:-)

lp, mikimiska

Ne, nisva ista oseba.

Če tega ne zahtevajo, jaz ne bi prilagala raznih potrdil in spričeval.

Ja, jaz sem potrebovala potrdilo o nekaznovanosti za zaposlitev na sodišču in sem jim to tudi povedala in bi lahko samo šli in pogledali v evidenco, ampak ne, vseeno sem morala čakati skoraj dva tedna, da so mi potrdilo poslali po pošti na domač naslov. In sem že ko sem izpolnila vlogo, plačala za potrdilo. Mislim pa, da oni vlogo pošljejo na Ministrstvo za pravosodje v Ljubljano in jim oni posredujejo podatke, zato pa to toliko traja.

Mikimiška,
jaz spričevala ne bi poslala, če ne bi izrecno zahtevali, ampak bi ga vseeno imela s seboj (fotokopijo seveda) na razgovoru, zraven pa še potrdilo s tečajev…
Glede IZO pa ne vem. Lahko da gre za kakšno kratico, ker nisem še zasledila, da bi bila IZO kratica, ki pomeni izobrazbo. Kaj pa če pokličeš na kadrovsko službo in vprašaš, kaj so s tem mislili?

Ja saj ti verjamem, da je bilo tako, ker so meni določeni tudi trdili, da dobim to na sodišču,čeprav sem pol po nekaj klicih sem in tja le pristala na ministrstvu za pravosodje. Pač tako je..več je računalnikov in bi prenos podatkov lahko bil hitrejši bolj si moramo skakat po te in one papirje, samo da se vleče:-)
Glede IZO pa je pomoje res bila kratica za izobrazbo, ker tudi jaz ne vem kaj bi lahko bilo.Najbrž so samo hoteli še enkrat poudarit, da je potrebna ta točno določena izobrazba.

lp in hvala za odgovor
mikimiska

New Report

Close