Vloga za razvezo zakonske zveze
Pozdravljeni!
Z možem sva se po treh letih travm in ločenega življenja dogovorila, da se sporazumno ločiva, otrok ni, skupno premoženje že razdeljeno. Pri notarju bova dobila notarski zapis o delitvi premoženja (ki kar nekaj stane), zdaj pa bi rada sama dala vlogo za razvezo na sodišče. Imam že sestavljeno.
Kam se to naslovi, na okrajno sodišče? Je treba nesti v vložišče? Ali je treba tudi to plačati? (sem zelo na tesnem z denarjem, nočem pooblastiti odvetnika)
Hvala za vašo pomoč in lepe pozdrave.
Tanja
Vsekakor lahko to naredite sami in ne pooblaščate odvetnika. Najbolj bi bilo po telefonu na okrajnem sodišču preveriti, kakšen je postopek in koliko stane. Žal vam več ne morem povedati.
Tudi vam lepe pozdrave!
Vlogo lahko pošlješ po pošti,in zato ne rabiš nobenega odvetnika.Priložiti pa moraš sodne koleke v višini 7.600 SIT.Kdaj boš imela razpravo,pa te bo sodišče obvestilo samo.Naslov je Okrožno sodišče v Ljubljani, Tavčarjeva 9,
Ljubljana spripisom pravdni oddelek.Lahko pa jo neseš tudi osebno in dobiš potrdilo.Vso srečo.Tudi jaz sem na tem.
Pozdravljena,
iz napisanega razumem, da je delitev premoženja bila opravljena pred kratkim. Ker sem jaz pred tem korakom (samo obratno je). Razvezana sem že, končno sva se tudi neformalno dogovorila o delitvi premoženja. Sedaj pa ne vem kako naj se tega lotim po uradni poti(z njegove strani ni pri tem nobenega sodelovanja, kvečemu vse skupaj zavlačuje).
Zanima me, kaj vse to finančno pomeni. Slišala sem, da gre to % na vrednost premoženja. Kolikšen je ta %?
Že vnaprej se zahvaljujem za odgovore in lep dan želim.