Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje VLOGA ZA PORODNIŠKI DOPUST

VLOGA ZA PORODNIŠKI DOPUST

Mislim, da imate napačno interpretacijo za izračun nadomestila. V 41. členu zakon o starševskih prejemkih piše: Osnova za posamezno vrsto starševskega nadomestila je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v skladu z 9. členom tega zakona v zadnjih 12 mesecih pred vložitvijo prve vloge za starševski dopust.

Na centru so mi razložili takole: vložiš vlogo 20.12.2004, upošteva se ti plača izplačana v mesecu pred datumom vloge (to je oktobrska plača izplačana v novembru).

LP mateja

Ne vem. Jaz mislim, da je problem v zakonu- ki ne opredeljuje jasno. Tako si ga vsak interpretira po svoje. Dvanajst mesecev pred prvo vlogo pa pomeni tudi plačo, ki jo dobiš 1 dan prd prvo vlogo in še 11 nazaj. Meni je bolj sporen pojem prve vloge. Če dam vlogo 60 dni pred PDP, je to plača en dan pred tem in 11 nazaj. Ne vem pa kdaj je zadnji možni dan za vlogo 30 ali 60 dni pred PDP? Meni je rekla da je dovolj dobrih 30 dni pred PDP. Kot pa sem že napisala pa mi je rekla, da če je to februarja, mi veljajo plače izplačane januarja in konec.

Bom jutri poklicala na Min. in sporočim.
LP!

Metju!

Če meni upoštevaji še dec. plačo izplačano 10.1. ( vsakega 10. dobim plačo ) se mi pozna pri porodniški 10.000 to je pa le nekaj, a ne.

Rok za oddajo 15.12.04 mi je pa rač.programček sam izračunal.

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

lp Lu

Pri meni je isto, zato sem pa tečna in hočem priti zadevi do dna- beri: zame najugodnejše variante.
LP!

Danes nimajo uradnih ur in pravnice ni, se slišimo jutri po 9 uri.
LP!

Lu, evo sveže žemljice:
ga. Jamnik (pravna pomoč na Min. za delo in soc. zadeve.) mi je v mojem primeru razložila takole:
pdp 7.3.
nASTOP PORODNIŠKE 7.2.
Vlogo oddam med 60 in 30 dni pred PDP, torej med 6.1. in 5.2., kar je zame ugodneje.
Zame je najugodneje 5.2. Potrilo o plači izpolni delodajalec glede na plačane prispevke. Če imam plačo 5.2. in plačane prispevke mi ta dan lahko potrdijo tudi to plačo! (januarsko)! Če ta dan dam vlogo in je to potrjeno pri delodajalcu se mora upoštevat, saj referenti na CSD potrdila o plači ne smejo spreminjati in je zanje merodajno! Važno je torej da ne zamudiš roka in kaj ti potrdi delodajalec.
Izračunaj si, kaj je zate najugodneje, kdaj delodajalec plača prispevke in vstrajaj! Če ti zadeve ne upoštevajo, se moraš pritožiti!

Upam, da sem bila dovolj jasna. Če te še kaj zanima, sporoči!
LP, Metju

Metju full hvala.

Samo še nekaj. Ko greš na CSD greš tja že z potrdilom od G, a ne. In na podlagi tega potrdila mi dajo vse potrebne papirje za izpolnit in potem jih odnesem tja šele 10.1.. Juhuhu.

Full hvala še enkrat.

lp Lu
30t :>

Lu,
s potrdilom greš na CSD po papirje. Jaz sem bila tam prejšnji mesec (ko sem bila na pregledu in zato doma, drugače sem v službi) pa mi jih ženska ni hotela dati, ker je baje prezgodaj, potrdila pa tudi še nisem imela s sabo. Sem pa zadnjič brskala po internetu in sem jih našla na spletu! Na strani CSD Šiška in pa tudi na spletni strani Min. za delo. Torej jih niti ni treba iti iskat!, preprosto jih sprintaš, potrdiš, daš zraven priloge in je to to. Pazi samo, da česa ne pozabiš. Če nisi sigurna je mogoče vseeno boljše it tja jih iskat…
Lp in čim višjo porodniško!
Metju

Metju si mogoče vprašala, če ima veze kaj to potrdilo kdaj ti ga G izda? Meni ga je izdala 1.12.04. Da se ne bi na CSD kaj na to obesili?

lp Lu

Nisem vprašala, ampak po moje to nima veze. Saj bi ti ga v končni fazi lahko dali že drugi mesec nosečnosti… Itak pa moraš to potrdilo dati tudi delodajalcu, je pa tudi določen nek rok, do kdaj mu moraš sporočit… Mislim, da je to 30 dni pred nastopom porodniške. Tko, da moraš to potrdilo prej dobiti pri G. Jaz ga bom dobila 17.12.
Lp!

Metju evo še moje informacije.

Včeraj sem bila na CSD in mi je dala vse te papirje in mi je rekla naslednje. Vse vloge ji lahko prinesem že prej, potrdilo o plači, ki potrdi delodajalec pa potem januarja. Tako se mi bo upoštevala še decemberska plača.

Samo sem jo pa pozabila vprašat glede različnih datumov na vlogi in pa potem na podatkih o 12 plačah, če igra kakšno vlogo.

Mogoče veš?

lp Lu
31t :>

New Report

Close