VLOGA ZA PORODNIŠKI DOPUST
Tudi jaz bom vlogo oddala šele danes pa čeprav imam PDP 18.01.. In to po dogovoru s gospo na CSD. Bi mi drugače upoštevali eno plačo manj, saj so plače pri nas dokaj neredne.
Obrazce sem si pa snela iz interneta na naslovu Ministrstva za delo družino in soc.zadeve. Tu se nahajata dva pravilnika, katerih sestavni del so tudi obrazci. Jih je pa malo morje. Kar moraš še storit, je poklicat na območni CSD in vprašat katere obrazce moraš prinest izpolnjene. Več al manj so eni in isti za vse, so pa majhne posebnosti, glede na situacijo v kateri se nahajaš (npr. kdo koristi porodniški, dodatno zavarovanje in podobno). Pa saj ti bodo vse razložili na CSD.
In še naslov:
http://www.gov.si/mddsz/druzina/obrazci1.htm
LPDeb
deb je dala vsa potrebna navodila, kot opozorilo pa samo še to – CSD BI MORAL POGLEDAT ZADNJIH 12 IZPLAČANIH PLAČ PRED NASTOPOM PORODNIŠKE NE GLEDE NA TO KDAJ VLOŽITE VLOGO
ČE JO VLOŽITE PREJ JE POTREBNA DOPOLNITEV VLOGE – IZRAČUNAJTE SI IN ČE JE ZA VAS BOLJ UGODNO ZADNJIH 12 PLAČ VZTRAJAJTE – PA MAGAR KOT PRITOŽBA NA MINISTRSTVO!
VesnaS,
Ej, meni je pa rekla, da če dam vlogo februarja, se mi šteje zadnja plača, izplačana januarja. Če imam PDP 6.3. bi to bilo več kot 30 dni pred rokom. Pri meni bi pa bila 4.2. izplačana še ena plača. Po tvoji teoriji bi mi jo mogli upoštevati, kajne! Ker bom drugače imela “luknjo” 1 mesec, me zelo zanima, kako bi še to “stišala” notr. Ali imaš mogoče kakšen podatek na osnovi česa tako interpretirajo? Katera soc. delavka ti je to rekla?
Hvala za pomoč, mi bo zelo prav prišla!
Lp, Metju
metju
pomembno je kdaj greš na porodniško. Če greš na porodniško na dan izplačila januarske plače v mesecu februarju se ta ne upošteva. Če greš na porodniško dan po izplačilu se mora upoštevat. Na spisku upoštevanih plač jih pa mora biti 12.
No, tko kot sem razložila bi moralo bit – če kaj ni u redu pa vprašaj kar direkt na ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve. Danes imajo uradne ure od 9-12, in sicer na sektor za družino, pomoč v zvezi z uveljavljanjem pravice do porodniške.
Kdaj dobiš decembersko plačo? 15.1.? Po tej logiki je prepozno. Če pa 13.1. je še do časa. Nisem danes poklicala na Ministrstvo, bom poskusila jutri. Sporočim.
Ps: napisala si, da moraš oddat papirje do 15.12. Ali je to mišljeno, da bi potem samo naknadno prinesla podatke o decemberski plači, ali lahko daš tudi vlogo šele januarja (do 13.1.)
Če imaš plačo 15.1., se je najbolje dogovoriti z G, da ti za dva dni kasneje napiše PDP…