Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja vlažnost zraka v pisarni

vlažnost zraka v pisarni

Ojla!
Imamo skupno pisarno, v kateri nas je 10. Problem je v tem, da je vlažnost zraka 35%, kar pomeni, da mene po 8 urah vse peče in vleče na obrazu.
imate zame kakšno rešitev? Brisače na radiatorjih ne pomagajo, ker imamo klimatsko gretje…
T.

To je prašanje za pooblaščeno službo za varnost in zdravje pri delu-vsaka služba ga mora imeti!!! Obsatajao strokovni ukrepi

pa ne bom iz tega delala kažina! vlažnost je taka kot je iz različnih razlogov – zanima me, če se lahko zadeve lokalno olajšajo (zame, druge ne moti).
T.

pij, pij in pij vodo. pa kakšno vlažilno kremo uporabi.

Kakšno klimo pa imate? Mi imamo doma prenosno,ki ima opcijo za razvlaževanje zraka.Drugače vam pa ne preostane nič drugega ,kot da nabavite razvlaževalec zraka in to tisti plastičen,ki je za na radiator in v katerega naliješ vodo.
Pri nas se obnese.

Kupi se vlažilec zraka. Napravica, ki malo brni in puha lep oblaček megle. Romantično za videt. Pri mojem v službi so ga nabavili pred dvemi zimami. Cena je bila cca. 40 000sit. Sem prepričana, da je verjetno to sedaj že ceneje. Malo izleta v Merkur, verjetno imajo. In če vas je 10 v pisarni, denar date na kup in si ga kupite za Miklavža.

Midva sva sklenila, ko cena pade pod 15 000sit, si ga kupiva za prvo novo leto, ki pride. Pa ne koristi perilo na stojalu, pa brisače na radiatorju……

L.P.

Eno rožo si naštimaj v bližino pa bo že precej bolje.

Mi smo kupili vlažilec zraka v Sanolaborju, dve leti nazaj. Žalost je sam ta, da imamo zelo trdo vodo in po nekaj mesecih, so se grelci tako obložili z vodnim kamnom, da ni več proizvajal pare. Je bilo pa izrecno rečeno, da moramo uporabljati vodovodno vodo. Ta čas, ko pa je delal, smo bili zadovoljni z njim.

Sem glih o tem razmišljala! Hvala, si jo že grem nabavit!
T.

Ja pa poizkusi dat zraven še kaktus, ta je pa dober za odboj ( neutralizacijo) računalniškega sevanja. ( brano v Delu-dom) jaz ga imam poleg in veselo raste 😉

uf. bom kot dama v zelenem…. 🙂 hvala
T.

ok,
mi imamo ta problem v stanovanju v bloku, kjer vsi kurijo kot zmešani,
pa je vlažnost med 30 in 35%, tako, da nama je skoraj parket razgnalo,
pa sva si kupila Air O Swiss, ki ima drugače vlažilnike, čistilce zraka in kombinacije, za male, srednje in velike prostore, kar je zelo pomembno,
Uvaža ga firma Primo loco, sedež je na Brnčičevi,
ne delam tam, nimam sorodnikov,…
sva zelo zadovolnja z njimi, pred kratkim sem bil tam pa mi je fant naredil
pravo predavanje o apnenčasti vodi, anti bakterijski posodi,…
cene so od 25.000 do 80.000, odvisno
od,…

http://www.sgerman.com/swiss.asp

da dodam še tole:
zadeva deluje tudi pri zelo apneničasti vodi,ker se apnenec nabira na papirnetem “vložku”, ki se menja vsaki dve leti ( cena enega, sem ga ravno kupilje 2500 SIT)

Kaj pa vlažilec zraka TIMAG. V tem trenutku je v akciji v Merkurju. Doma ga uporabljam že 4 sezone – poleg kurjenja prispeva pri k suhemu zraku še burja. Montiraš na radiator in dotakaš vodo po potrebi, ob zaključku sezone opereš s citronsko kislino. Če se prav spomin je to slovenska inovacija in jo uporabljajo celo v nekaterih bolnišnicah.

lp

Aja, pa še cena. Od 4.000,00 do 5.000,00 SIT za enega – odvisno od dolžine.

Malo cenejši recept od vlažilcev: za obraz se dobi posebna voda v razpršilcu. Vem za Vishyjevo, morda jo ima še kakšna druga znamka. Vsake toliko časa se malo pošpricaš, pa je kar boljše. Za sluznico pa – voda, čim več.
LP,
Vanja

Eni predlogi presegajo moje zmožnosti – kot pravim druge očitno ne moti, mene pa koža (kljub temu, da imam mastno), kar skeli, rožica je na svojem mestu, kaktus mi bo pa v ponedeljek moj sine posodil (je tak vrtnarček, ima svojo gredico in rožice :-), za vishyjevo vodo pa sem že slišala in po moje bom kar to kupila.
K sreči pa stoji bidon z vodo poleg moje mize, tako da bom za sluznico poskrbela.

Hvala za ideje
T.

New Report

Close