Najdi forum

Pozdravljeni.

Na vas se obračam, ker ne vem, kam naj se sicer obrnem. Pomislila sem na ginekologa, psihiatra, ne vem…. Nazadnje sem se odločila za ta forum, ker mi je všeč naslov 😉

Stara sem 34 let fant 4 več, v vezi dve leti, videvava se za vikende, ko sem pri njemu in večkrat tudi čez teden (ne živiva skupaj). Problem je spolnost. Nimam slabih izkušenj iz preteklosti (v smislu zlorabe) in tudi otožna, depresivna nisem. Vem, da je večkrat problem, da ni spolnosti v času in utrujenosti ter stresu, ampak zelo pogosto se mi dogaja, da tudi ko sem za sex in se fant trudi s predigro, se ne navlažim, stajam suha. Sledi razočaranje za razočaranjem. Pomagava si s kremami, ampak to ni to. Težave so manj pogoste, ne pa izključene v času ovulacije. Včasih je spolnost tudi boleča – v spodnjem delu trebuha. Kak msesec je bolj izrazito, kak mesec manj, ampak težave z vlažnostjo so skoraj vedno. Naj povem, da se mi je to dogajalo tudi s prejšnjim partnerjem. Kaj bi lahko bil razlog? Na koga naj se obrnem? Je morda razlog tudi v tem, da sem pogosto imela bakterijske okužbe sečil (nazadnje spomladi)? Vsakič druga bakterija, vsakič drug antibiotik. UZ trebuha ni pokazal nič posebnega, kot tudi nefrolog in urolog nista ugotovila nič. Drugače sem zdrava in ne jemljem nobenih zdravil.
Prosim za pomoč.

Spoštovana Fria!

Na vsak način je smiselno najprej opraviti vse zdravstvene preglede in izključiti vse možne fiziološke vzroke, ki bi lahko vplivali na fiziologijo vlaženja nožnice ob vzdraženju. Na tem področju nisem strokovnjak.
Lahko pa skušam razmišljati, kaj se na področju našega notranjega doživljanja in medsebojnosti dogaja med vzdraženjem in katere sile lahko prispevajo k več ali manj vzdraženosti.
Tukaj se mi postavljajo zgolj vprašanja, ki bi morda pomagala k lažjemu razumevanju.

Kakšne izkušnje z vzdraženjem imate iz preteklosti?
Kaj vas stimulira v smislu večje želje po spolnosti? Kaj vas vzdraži bolj in kaj manj? Ali se lahko vzdražite, ko ste sami? Ali lahko vpliva okolje, kjer ste? Katere misli pomagajo k vzdraženju? Kako in pod kakšnimi pogoji se lahko sprostite? V kakšnih okoliščinah je vlažnost intenzivnejša in kdaj je manj intenzivna?
Vzdraženje je potek, ki ima pri vsaki osebi drugačne poti.
Kdo mora dati pobudo? Ali je lahko odsotnost stika med tednom in omejen čas med vikendom pritisk, ki onemogoča sproščeno prepuščanje? Ali je lahko prisotna neka prisilna misel, »Zdaj morava…,« ki hromi spontanost? Kako je z vašim poželenjem med tednom, ko ste sami?

Velikokrat pomaga, če najprej pri sebi poznamo okoliščine, ki vplivajo na dogajanje v smeri »več« ali »manj« in nato lažje raziskujemo potek sprememb v eni ali drugi smeri.

In verjetno je še veliko drugih vprašanj, ki so povezana z igro dveh partnerjev, ki zadevajo pripravo telesnih in duševnih pogojev, preden pride do zadovoljujočega spolnega občevanja.

Lep pozdrav,

Spoštovani!
Verjetno ni vprašanje, pod katero stroko spada zgornje vprašanje (če gledamo na fiziološko plat problema) – po moje je to ginekologija. Forum o ginekologiji je verjetno najbogatejši na tem spletišču (dr. Pušenjak). Bolj pomembno vprašanje je – kateri ginekolog se s tem ukvarja in se je v take probleme že spuščal ter ima izkušnje? Ne vem. Morda prof. Lukanovič, dr. Barbič v Ljubljani ali prof. But v Mariboru. Gotovo pa bi tu bolje znali svetovati dr. Pušenjak ali vaš ginekolog/ginekologinja.
Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

imela sem isti problem kot vi to kar leto ali dve kosem se odločila za 3 otroka mi to ni po 1 dni uspelo seveda saj tudi nisem doživela vrhunca ko pa me je gin. napotil na rendgen maternice se je pa vse spremenilo tako da zdaj zopet uživam toko mislim da mi je samo to pomagalo srečno

Sama sem po nasvetu ginekologinje prenehala uporabljati tampone in je težava izginila.

Sam rešim to vedno s strastnim, mokrim oblizom spodaj. Če je potrebno, tudi večkrat med odnosom. In nikoli ni problema. Enostavno, prijetno in takojšni učinek. Ostala zdravljenja pa zraven, če bo šlo.

New Report

Close