Najdi forum

kAJ JE TRENUTMO ZELO DONOSNO?? KAM VLAGATI… MA KDO KAKŠNO IDEJO

pA NE MI Z VREDNOSTNIMI PAPIRIJI IN O BORZI… KER TO ME NE ZANIMA …

nE VEM ZAKAJ SPLOH ŠE IMAMO TEKOČE RAČUNE. POZ. OBRESTI SO NIKAKRŠNE, KREDITNE PA VISOKE… VES DENAR BOM DVIGNIL IN ZAPRL RAČUN , PLAČO PA MI NAJ POŠILJAJO V KUVERTI KOT VČASIH….

SAMO KAM Z KEŠOM??

Za zacetek si lahko kupis novo tastaturo ali das popravit zataknjen caps lock.

SG

Zgleda da imaš malo pomešane pojme. Prvič – tekoči računi niso namenjeni vlaganju, ampak preprosto hrambi denarja, da ti ga inflacija ne požre. In glede na to, da se banka financira s posojanjem denarja, se mi zdi nekako logično, da so pozitivne obresti nizke, posojilne pa visoke. Tebi ne? 🙂 Drugič – hočeš nasvet o vlaganju, pa ne želiš v smeri borze? No, če ti ustreza…

No in če se dotaknem vlaganja in ti torej o vrednostnih papirjih (borza, vzajemci) apriori ne smem nič povedati (pa bi recimo lahko, ker nudijo širok spekter vlaganja od denarja, delnic, zlata…), ti ostane torej samo vlaganje ali v nepremičnine ali pa, kot “tapravi” Tito v bonvivantsko življenje – bejbe, cigare in jahte. Oboje ima lahko zelo visoke obresti ali pa te spravi v bankrot 🙂

Ampak mislim, da ne želiš zares nasveta o vlaganju, ampak da se malo pobuniš nad finančno modernizacijo. :))

Če vložiš vame, so ti zagarantirane doživljenjske visoke obresti:-)))

:))))))))))))))

Baje se na kešu najbolj sladko sanja. V pojšter torej z njim! Ampak predlagam, da ne vzameš kovancev. Te lahko ožulijo.

Jaz bom pa to danes probala:-)))))))))
Danes sem sanjala o človečjaku – pomeni denar. LP

Nbene pametne ideje… samo rakica je nekaj povedala. rakica , kolk pa bo treba vložt vate da bi začela obresti bruhat..??

hahahaha

Kar se tiče bank je jasno, od kje tako lepi prostori ter marmor povsod kamor pogledaš. Razlika med obrestmi če jim denar posodiš in obrestjo če ti oni posodijo denar je naravnost lepa. To so včasih najbolje razumeli židje.

Sam imam sicer znanca, ki ima denar vezan na banki, hkrati pa je kupil nov avtomobil na kredit. Jaz sem mu izračunal, da na ta način samo z obrestmi izgubi cca. 6% na leto. Torej prvi in najboljši način za varčevanje je, da se ne razmetava denarja po nepotrebnem.

Glede delnic je azdeva precej riskantna. Dejstvo je, da razvita gospodarstva rastejo z 1-3% na leto in če razpršiš denar v več delnic na dolgi rok statistično ne ustvariš nič več kot povprečje rasti.

Večji zaslužki so sicer z raznimi špekulacijami in na “hitro rastočih trgih”, samo tam če nimaš pravih informacij si lahko hitro na tisti strani, ki izgublja zato, da nekdo velik in bajno služi. Tudi hitro rastoči trgi v povprečju ne rastejo hitreje kot recimo 10% na leto, pa še to je veliko.

Bajno se da zaslužiti v kriznih razmerah kot je recimo vojna, kjer ogromno zaslužiji razni trgovci z orožjem in podobni vojni dobičkarji (včasih smo jih imeli tudi pri nas).

Trenutno dobro kaže na področju ptičje gripe. Jaz bi na tvojem mestu najel večjo hladilnico, hodil po Štajerski (verjetno bo v nekaj dneh cela Slovenija primerna) in odkupoval piščance po 25 SIT/kg.

Če boš preživel pandemijo boš čez nekaj let to meso lahko prodajal reciva po 600 SIT/kg.

Kar lep zaslužek, mar ne?

Seveda če boš preživel pandemijo. Aja, to sem nekje že napisal.

Joooooooj, zdaj si me pa dobil:-)))))))))

Jaz ne morem bruhat, se samo davim:-))))))))))))

O, ti presneti TITO9!

Predlagala sem tudi jaz, Rakica je samo sprobala! Kar je predlagala Rakica, moraš pa ti sprobat. Če je Rakica lahko sprobala moj predlog, potem je imela s čim in bi se tudi tebi splačalo. Če imaš kje in s čim sprobat.

Denar vloži v zobe..ha

Mima, če si me že izzvala, ti bom pa napisala:

Res je. V ponedeljek zvečer sem naredila tako, kot si svetovala. Včeraj sem dobila nepričakovano nakazilo, za katerega sem mislila, da ga bom morala sodno izterjati. In šele sedajle sem se spomnila, ko sem prebrala tvoj post, da imam jaz že od ponedeljkovega večera mošnjiček z dinarčki pod povštrom. In tam bo tudi ostal, za drugič, naslednjič …

Mater se mi fejst zdi, da sem včasih vraževerna, hihihi, pa tri krofe imam v rit, hihihiiiiiiiii

Če je tebi ratalo ni h…,da ne bo tudi meni)))))))))))).

No, bravo jaz!

Opal, a je že kaj denarja prišlo?
Če še ni, je premalo drobiža pod povštrom:-))))))))

Rakica žal ne,pa še zob sem dala pod povštr,da bi mi vsaj miška prinesla)))))))))))),verjetno šlo vse k tebi.

New Report

Close