Vkleščen živec?
Pozdravljeni,
pišem, ker ne vem več na koga oz. katero medicinsko stroko se naj obrnem, tako da se opravičujem če sem na napačnem delu foruma. Težave so se začele nekje 2-3 tedne nazaj z neznosnimi bolečinami v ledvenem predelu, ki so trajale približno teden dni. Hkrati se mi je v tistem času vkleščil tudi živec v podobni legi (to se mi sicer dogaja občasno že leta). Da bi bile za tisto prvo bolečino krive ledvice so s testom krvi in urina izločili – vnetja ledvic ni. Od takrat naprej komaj ležim na hrbtu, včasih tudi na bokih, ker me začne tresti, pojavljajo se mi hudi mravljinci v rokah in sploh nogah, včasih okončine komaj čutim. Zdi se mi, da je v tistem predelu na obeh straneh nastala tudi oteklina boleča na dotik. Vkleščen živec sem imel že večkrat, vem kakšne bolečine in simptomi se pojavljajo o tem in tudi ti so izginili nekje v dobrem tednu, tako da me v osnovi ne boli več. Mravljinčenje, po občutku slaba prekrvitev okončin (sploh nog) in ostali simtomi se pa le še stopnjujejo. Ker se pojavlja tudi pekoča bolečina v predelu srca ki se širi na notranji del leve roke sem za nasvet povprašal kardiologe, ki z veliko verjetnostjo izključujejo probleme s srcem. Eden mi je celo predlagal, da je možno da gre za težave z vratnimi vretenci.
Po otipu se mi zdi, da je eno vretence v ledvenem predelu bolj izbočeno kot so druga, vendar je to le moje mnenje. Lepo vas prosim za vaše mnenje in morebiten nasvet, ker že 3 tedne praktično životarim in bi se rad čimprej vrnil v normalno življenje. Najlepša hvala in lep pozdrav.
Pozdravljeni,
priporočam, da za začetek obiščete splošnega zdravnika. Določeni simptomi, ki jih navajate, bi sicer lahko bili posledica sprememb v hrbtenici, vendar povišana temperatura in driska kažeta na prisotnost vnetnih faktorjev, ki jih je potrebno odpraviti v prvi fazi.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
Že večkrat sem bil pri osebni zdravnici in nazadnje tudi na INP, kjer pa teden dni po začetku simptomov niso odkrili internističnega obolenja in zaenkrat ne vejo kje je problem. Kri je bila takrat, razen nižjega kalija (3.48), ok, vnetni parametri so bili na ničli. Driska in povišana temperatura sta trajali le nekje 2-3 dni ob začetku bolečin v ledvenem predelu tako da morda nimata povezave z mojimi težavami, ki se sedaj vlečejo že več kot 3 tedne. Kak teden sem imel močno konstantno bolečino v ledvenem predelu, ki se je spremenila v pekočo bolečino na dotik, večkrat me ob močnejšem dotiku v tistem predelu močno zamravljinči po okončinah, pojavljajo se mi tudi ostre zbadajoče bolečine naključno po telesu. Kak teden nazaj skoraj nisem mogel premikati telesa (občutek kot da mi mišice nočejo delovati) in to pri 27 letih in solidni telesni formi.
Zanima me ali je možno, da se je zaradi vkleščenega živca razvilo kako vnetje le-tega in bi omenjene težave lahko bile posledice tega? Bi, če gre v bistvu res za vkleščen živec oz. težave s hrbtenico/hrbtenjačo take težave bilo možno rešiti z manualno medicino in terapijami? Prosim vas za nasvet glede moje situacije in še enkrat hvala za morebiten odgovor. Lep pozdrav.
Pozdravljeni,
najprej opravičilo za pozen odgovor. Težko vam svetujem brez pregleda, v večini primerov se klinična slika širi le v cono prizadetega živca, v vašem primeru pa je precej raznolika zato vam preko foruma bolj natančno težko svetujem.
lep pozdrav,