Najdi forum

vkleščen živec?

Pozdravljeni,

pred dobrim mesecem sem imela poškodbo – padla na smučišču. Poleg vratu (dobila sem opornico) me je nekaj dni bolel križ, zelo me je pekla koža na zunanji in notranji strani desnega stegna. Slikali so mi medenico, kjer pa ni bilo opaziti poškodb. Po kakšnem tednju so bolečine izginile. Težave so se pojavile pred dobrim tednom, in sicer sedaj na celotnem prednjem delu stegna in ob strani čutim kot da bi bila koža omrtvičena. Če se pobožam sicer čutim, vendar kot da bi imela mravljnice (občutek je tako kot občutek na licu, ko ti dajo inekcijo za zob). Če ležim na levem boku, me včasih tudi začne bolet križ. Kaj bi to lahko bilo in kakšno pomoč mi svetujete? Bi masaža oz. fizioterapija pomagala?

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Pozdravljena Tea!

Ne morem vam povedati nič konkretnega samo na osnovi povedanega.

Sedanje težave so morda res povezane z padcem, ni pa nujno. Lahko da bi jih imela v vsakem primeru in da je vzrok za njih nekaj povsem drugega.

Glede na opisane mravljince bi lahko bil vzrok draženje veje femoralnega živca in sicer tistega dela, ki oživčuje samo kožo (n.kutaneus lateralis femoralis). Do tega pride tik pod sprednjim, zgornjim izrastkom medenice. Lahko pa vaše težave izvirajo npr. zaradi premaknjene medvretenčne ploščice. Ali pa je vzrok kaj tretjega. Morda prenapete mišice.

Svetovala bi vam pregled pri ortopedu ali morda pri fizioterapevtu, ki dela po Cyriax ali Maitland konceptu in bo verjetno lahko ugotovil vzrok vaših težav.

Pozdravljena Tea,

prosim povej, kako si rešila svojo težavo. Imam podobno težavo, omrtvičena koža na stegnu.

Čep pozdrav

Miro

Ali ste že dobili kakšen nasvet. Tudi jaz imam že dva meseca podoben problem v levem stegnu. Zdravnik pravi naj potrpim in shujšam okoli pasu???.

Pozdravljeni!

Tudi vam bi svetovala obisk pri fizioterapevtu specialistu za Cyriax koncept, da vam pomaga.

New Report

Close