Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Viza za Avstralijo brez agenta

Viza za Avstralijo brez agenta

Ali ima kdo izkušnje z urejevanjem vize za Avstralijo.. brez agenta….na lastno pest..

Hvala za odgovor,
Nanalu

Jaz sem urejala vizo brez agenta, vendar je bila v partner kategoriji. Bi si upala tudi v “independent” kategoriji – seveda ce imas poklic na listi iskanih.

Skakanja imas v obeh primerih dovolj, ce urejas sam ali preko agenta (z zbiranjem dokumentov za priznanje poklica, prevodi, IELTS in zdravniski moras opraviti).

Avstralci so kar po regelcih in ce ti kaj manjka pri vlogi oz. se je med potekom kaj spremenilo, ti to pisno sporocijo. Mene so dvakrat pocukali, ker nisem predlozila dovolj zadev.

Seveda moras podolgem in pocez prestudirati vse potrebno na Department of Immigration and Citizenship portalu.

Hvala za odgovor, sem že malo obupala, da si ni nihče upal narediti tega…..:)…Koliko časa si pa potrebovala in koliko si plačala….

Ne vem, ce ti bodo moje izkusnje kaj pomagale – meni ni bilo potrebno dokazovati izobrazbe in zaposlitve, sem pa potrebovala potrdila o nekaznovanju iz treh drzav in razne dokumente glede dokazovanja veze z avstralskim drzavljanom iz dveh drzav. Trajalo je nekaj mesecev, predno sem vse nabrala. Ce se ne motim, sem za vizo placala okoli AUD 1000 – independent kategorija je precej drazja – ti se zanimas verjetno za to kategorijo? Cene imas tule:

Razen tega imas se stroske s prevodi dokumentov, IELTS testom, zdravniskim pregledom itd.

Pozdravljeni,

upam, da nisem prepozna – jaz bi si tudi rada uredila vizo brez agenta – moj poklic je na listi – torej, kaj je naslednji korak? Kje najti prevajalca diplome in koliko to priblizno stane? Potem pa se IELTS in vloga in cakanje? Koliko vse skupaj priblizno traja?

Hvala in lep pozdrav.

Še jaz pristavim lonček.
Kako tretirajo izobrazbo strojni tehnik? (mechanical engineer- se mi ne da je to ot).

Hvala.

marelica77 – tvoj naslednji korak bo priznavanje izobrazbe. Najti moras ustrezno ustanovo (katera je, ti pise pod “Assessing Authorities for Skilled Occupations” na DIMIA portalu, ). Pobrskaj potem na njihovih straneh, kaj tocno potrebujejo, bo pa vec kot samo prevod diplome (podroben opis del in nalog, ki ga napise tvoj nadrejeni, itd) in nekateri potrebujejo tudi ze rezultate IELTS testa. Dokumente posljes njim, predno uradno zacnes z vlogo za vizo.

Caka se tudi do dveh let, ce se ne motim.

Radek – je tvoj poklic srednja sola, ali si inzenir z diplomo?

Žal brez diplome, samo srednja šola, delal pa sem veliko časa s klimami ter strojnimi inštalacijami. Sedaj sem 5 let samozaposlen. Od delodajalca (bivšega), ne bi bil problem dobiti karšnih koli papirjev, prav tako bi zastavil besedo zame (Sva v dobrih odnosih)…
Na listi je plumber (vodovodar), ne vem pa kako je s strojnimi tehniki (brez faksa), ki imajo izkupšnje v tej branži (kam jih prištevajo).

Hvala za odgovor.
Radek

Si zadnjih pet let, odkar imas firmo, delal v svojem poklicu ali si se ukvarjal bolj z administracijo? Stejejo namrec ne samo uradna izobrazba, ampak tudi dejanske izkusnje, vkljucno v zadnjih 1-2 letih. Na osnovi tega stvar tece naprej.

Tvojo izobrazbo/izkusnje bo verjetno preverjal TRA, preberi si vse v zvezi s “Skills assessment Resident Visa – Skilled Workers Program:

Kateri poklic, ki je na listi, ti bi najbolj odgovarjal, ti ne znam povedat, ker ne vem, kaj tocno si pocel zadnjih 5 let.

P.S. Sem samo amater v teh zadevah.

Bil sem one man band, občasno sem imel zaposlega delavca ali dva, ostalo sem reševal z podizvajalci, tako da sem delal skoraj vse sam (papirologija- razen računovodstva, montaže, ….). Me pa zanima kako to preverjajo? Ali pokličejo mene? Ne bi bilo logično, saj sem zainteresiran za migracijo in bom rekel kar mi bo v dobro…sicer je pri meni tako tudi pri bivšem šefu, bo naredil kaj se dogovoriva.
Delal pa sem v zadnjih 15 letih: 10 let v trgovini- prodajalec (dodatna izobrazba trgovinski poslovodja), od tega sem 5 let delal deljeno 6-7 mesecev letno v trgovini ostalo pa sem bil na terenu- montaža strojnih inštalacij, klim, prezračevanja…na to deljeno delo sem pristal zaradi plačila (je bilo za naše razmere odlično), ter ker sem bil vodja skupine..tako sem dobil res dobre izkušnje na velikih objektih. Zadnjih 5 let pa imam sp, ukvarjam se pa z inštalacijami, klimami, raznimi remonti, z gradbeništvom (specijalizacija okna, vrata, gibs..).

Bil sem one man band- pardon, sem še..

Prosila bi za kontakt nekoga, ki je že vse uredil za selitev v avstralijo…tudi mi imamo namen it DU in prav tako brez agenta… moj mail je [email protected]
lp, mateja

Radek, ce si na listi deficitarnih poklicev + drugi pogoji ok, bodo verjetno od tebe kot sp zahtevali reference narocnikov, opis projektov ki si jih naredil, prikazan cash flow (davki etc..) in podobno.

Poklic Strojni Tehnik TRA klasificira najveckrat kot Mechanical Fitter. Sam mislim, da bi bilo to v Sloveniji nekje med mehanikom ter kljucavnicarjem. Je pa seveda odvisno kaj si kot Strojni Tehnik pocel doma. Edini problem, ki ga jaz vidim s priznanji poklica je, da v DU avtomehanik dela kot avtomehanik. Tu imajo vse veliko bolj na siroko operedeljeno. Recimo samo za avtomehanike imajo vec kategorij: Diesel fitter, Light vehicle mechanic, heavy duty mechanic, Motorcycle mechanic, Marine mechanic…etc…ja to so vsi samostojni poklici….skratka za enega normalnega Slovenca cel bullshit. Amapk v DU moras imeti prakticno zato, da gres na WC dovoljenje, certifikat ali kot oni recejo temu TICKET. Vse stvari v DU so zelo mocno regulirane. Vse te stvari so se izoblikovale ze pred leti bodisi zaradi razlicnih vlad, prav gotovo pa tudi zaradi vcasih izjemno mocnih sindikatov. V Sloveniji pa recimo lahko s svojim poklicem delas kar hoces (Strojni Tehnik recimo lahko dela kot CNC programer, orodjar, strugar, CNC operater, sef, elektricar, prodajalec avtomobilov, mehanik…itd…NI, DA NI).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close