Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija vitiligo in protopic

vitiligo in protopic

Pozdravljeni,

stara sem 32 let in pri 28ih mi je bil sočasno z hasimotom in hipotirozo diagnosticiran vitiligo. Najprej sem ga imela na levem delu obraza in po levem delu lasisca, sedaj se mi je razsiril tudi na desno stran telesa, na roke, komolce. Zaenkrat se ni tako grozno, je pa vedno bolj moteče. Seveda sem o tem prebrala neskončno veliko forumov in debat, pa vendar me zanima tudi nekaj od vas. Ker sem vmes rodila 2 otroka, s terapijo nisem mogla kaj prida začeti. Sedaj sem se pod nadzorom dermatologa odločila za terapijo s Protopicom 0,1%. Mazem si ga 2x na dan in v navodilih sem prebrala, da 2 uri prej in potem ne smes nanasati krem na kozo. Kar je relativno moteče, saj zjutraj ko vstanem si ne morem namazati ali kreme ali protopica, zvecer enako. Torej ali eno ali drugo. Sedaj je sonce zmeraj bolj močno in rabim zasčito, se posebej na obrazu in na rokah. Kako je s tem dejansko v praksi, ker moj dermatolog me na to ni opozoril. Ali kreme zmanjšajo delovanje protopica? Na forumih sem tudi citala, da so se ljudje tudi soncili in izvajali fototerapijo, ko so imeli terapijo s protopicom, v navodilih pa to odsvetujejo. Kako je s tem?

In seveda, če imate še kak drug nasvet glede zdravljenja. Protopic odpravlja posledice, ce jih, ne pa vzroka. Je za vitiligo se kaj novejsega, boljsega….In kako je z uporabo protopica, kako dolgo ga sploh smem uporabljati. Kontrolo naj bi imela cez 3-4 mesece, da se vidi napredek. Je to dovolj časa in kaj narediti, če ne deluje. Je pametno prenehati glede na to, da je krema dosti agresivna in ima cel spisek negativnih ucinkov in slabih konotacij.

Najlepša hvala in lep pozdrav,

tanja

pozdravljeni

vitiligo imam že 17 let od dvajsetega leta skoraj kompleten obraz,roke,noge spredaj,…
mislim da nas veliko ki živimo s tem ve veliko več o tej bolezni kot marsikateri zdravnik
preizkusil sem že skoraj vse ampak vedno nič

potem pa dobim v roke knjigo PROSITE DANO VAM JE
nakar sem nakupil še vse ostale istega avtorja
obstaja tudi dokumentarec THE SECRET

vsako telo se lahko pozdravi katerekoli bolezni

v treh mesecih se mi je koža obarvala že več kot 70 odstotkov iz tedna v teden je velika razlika

to sem vam napisal zato ker vem kako hudo je živeti s tem
škoda vsake ure ki ga porabite za zdravnike (za vitiligo)

s spoštovanjem

film na dvd-ju lahko pošljem brezplačno tistemu ,ki hoče spremeniti svoje življenje

lp janez

Pozdravljeni,

zelo zanimivi napotki glede samopomoči za izboljšanja stanja od g.Janeza. Ker imam tudi sam vitiligo in ker tudi zelo verjamem, da se telo samo pozdravi-moraš samo aktivirati ta samoozdravitveni proces-ki pa ne vemo kako.
Knjige še nisem prebral jo bom pa takoj poiskal v knjižnici, knjigo SECRET pa sem bral in tudi film sem gledal, vendar mi ne uspe dovolj se skoncentrirati ali uporabljam mogoče napačen pristop ali bi mogel še kakšno vizualno predstavo in fotografijo.
Prosil bi g.Janeza, če lahko zaupa in izda kakšna bolj detaljna navodila glede na njegovo izkušnjo-da je odkril stikalo za ta samoozdravitveni proces, zelo bi bil hvaležen.

Hvala vnaprej za odgovor!

lp, tomaž

Fant ima vitiligo slabi 2 leti. Najbolj ga je motil kar velik bel “flek” na čelu, zraven tega ima manjše flekce še pri očeh, pri ustnici, na notranji strani stegen, na prstih, pod pazduho in na kolenih – se kar hitro širi; zato sem prebrskala veliko literature na to temo, tako naše kot tuje. Zasledila sem, da bi naj pomagalo mazanje obolelih predelov s kokosovim oljem. Maže se komaj dobra dva tedna, vsak dan zjutraj in zvečer in rezultati so že kar očitni – predvsem na tistem najbolj motečem fleku na čelu. Prilagam fotografiji prej in potem. Pred uporabo kokosovega olja je bil flek skoraj čisto bele barve (kar na prvi fotografiji ni tako očitno, ker je slikano na slabi svetlobi), zdaj je obarvan roza, torej se nekaj dogaja. Prej je bil en velik bel flek, zdaj so vidne manjše bele lise, zraven teh pa so lise kožne barve. Drugje še vidnih rezultatov ni, bi pa naj bilo zdravljenje s kokosovim oljem zelo dolgotrajno, pri večini se prvi rezultati pojavijo komaj po pol leta uporabe ali več. V nekaterih primerih olje samo ustavi širjenje bolezni, v nekaterih primerih bolezen tudi (vsaj nekoliko) pozdravi (tako navaja večina literature). Uporablja Cobio kokosovo olje http://www.cobio.si/izdelki/malaita/ . Ampak verjetno je važno samo to, da je olje ekstra deviško, hladno stisnjeno in ekološko pridelano. Naj povem še, da je uporabljaj kremo, ki mu jo je predpisal dermatolog in ni pomagala čisto nič, prav tako je poskusil z oljem, ki mu ga je predpisal zdravilec, pa tudi ni pomagalo. Kokosovo olje je edino, ki mu dejansko daje vidne rezultate.

Je možno dobiti kontakt g. Janeza.

lp

prosim za kontakt gospoda Janeza111

New Report

Close