Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Vitiligo

Vitiligo

Pozdravljeni

 

Imam težavo s kožo na obrazu. V  bistvu je estetska težava, saj imam vitiligo . Vitiligo je pod očmi, na bradi in okrog ust. Veliko časa uporabim za prekrivanje, veliko preveč, saj je ostala koža pegasta in je veliko odstopanje med njima.

Najtežje je prekrivati okrog oči, saj je na licih in nosu največ peg. V bistvu so ostri robovi najtežji za prekrivati. Ostri robovi, ki ločijo pigmentirano kožo od nepigmentirane.

Kako bi si najlažje posvetlila to pigmentirano kožo obraza, da bi imela bolj izenačen ten in da ne bi bilo takšnega odstopanja med vitiligom in ostalo kožo obraza ? Da bi zbledeli ti ostri robovi ?

Zjutraj uporabljam vitamin c pred kremo z Zf 50, probam se izogibati soncu, če se da….

Zvečer pa uporabljam peptide in ceramide.

Za retinol se še nisem odločila….

Tako rutino imam zadnje 2 leti. Opažam rahlo svetlejšo pigmentirano kožo. Ampak odstopanje je še vedno.

Vesela bom kakšnega vašega nasveta.

 

Lp, Reni

 

Pozdrav!

Pred leti smo imeli določene kreme, ki so bile namenjene za obarvanje kože , da se je skrila razlika v barvi, sedaj pa so na voljo le še v tujini, gre za kreme, ki so nenevarne, žal pa sedaj nisem na tekočem o njihovih imenih, ker tiste, ki smo jih priporočali niso več v prodaji.

So pa v tujini na voljo kar številne.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close