vitiligo
Pozdrav!
omenjeno zdravljenje je seveda ena od variant, kjer pa je uspeh majhen, nekaj procentov, prav tako pa tudi z drugimi metodami ni veliko uspeha, ena od njih je fototerapija- obsevanje z določenimi UV žarki , pod kontrolo in z mazilom pred tem.
Bolezen je neprijeta, prav tako ni zaščite kože proti soncu, to pa je tudi vse- estetika in neprijetnost na soncu.
Lp
Pozdravljeni g. Kralj.
Dermatologinja je 14 letni hčerki za zdravljenje (trenutno še) hipopigmentacije na stegnu (6×7 cm) in okoli ust predpisala zdravilo Protopic. Mazala naj bi se enkrat dnevno 4 tedne. V navodilih sem prebrala, da maloštevilni bolniki poročajo o nastanku melanoma ali limfoma po uporabi te kreme. Ker sem sama prebolela raka, me je seveda zagrabila panika. Kaj menite o uporabi te kreme? Ali je mazilo Vitax manj škodljivo in mogoče bolj primerno?
Hvala za odgovor.
Pozdrav!
Omenjena krema je varna, navodila govorijo o Protopicu v obliki injekcij, kar ni primerljivo z mazilom. Problem vitiliga je kar velik, ker so zelo malo uspešne terapije, obe omenjeni pa nista problematični, uporaba naj bi bila veliko dlje!
Lp