Za tehle par postov sem porabil skoraj 2 ure, prepričan sem, da bi lahko na enak način našel odgovore za vsako takšno stvar.
Moje mnenje je še vedno enako.
Rad bi pa povdaril, da je to moje osebno mnenje in ni nujno mnenje MON-a.
Lepo vas prosim, pa nimate nobenega dela?
Očitno ne.. Blagor se Vam… 🙂
Veš, Mito, bom pa iskrena s tabo pa ti kar rečem… Nimaš rad tega sranja, a gotovo kupuješ v Caliviti na račun nekoga, če ne nase.. Torej podpiraš mrežni marketing! Torej ne klobasaj, da nimaš rad teh stvari, če kupuješ izdelke… Dobro veš, koliko BT in TT ti prinese… in mislim, da če še velja tista fora, da moraš zbrati 1000 BT, za popust, potem jih gotovo nekomu pomagaš zbirati… Ne rabim več nič vedeti…
Kolesar1, mene zanima če si srečnež, ki sodi med direktorje uprav podjetij. Če nisi vsaj direktor svojega podjetja, potem te prosim, da si tiho, ker večjih neumnežev ni, kot tistih ljudi, ki so v hirarhiji podjetja… Delajo za minimalni dnar, se veselijo božičnic, medtem ko se direktorji izplačujejo plače, katerega denarja si eni lahko samo sanjajo…
Torej, če delaš za drugega si neumen! Ker tvoj penzion ne bo tak kot od tvojga direktorja…
Ne morem verjeti, kako vsi gledate samo na materializem, pa egoizem… Vi vidite samo druge… Kaj ste pa vi? Mislim,da povprečneži kot jaz, če ne se ne bi imela časa dopisovati…
Brez zamere, pa malo premislite kaj pišete…
Tisto o svežem, mi je pa posebno všeč… Koliko je staro jabolko, ki ga kupite na polici?
Vas zanima? Od 3 tednov pa tudi do 2. let. Zelene limone se odtrgajo, dajo v hladilnice in slednje pridejo do nas… Nadaljujem? Mislim,da nimam več časa… Lep pozdrav.
Pa bio prehrana… Ta mi je tudi všeč, samo ne vem kako je s podtalnico, ki se v obliki pare vrne nazaj v ozračje ter obliki dežja pade na naša tla… Zemlja ima očitno filter, da filtrira, . Tudi škodljive mikrodelce v ozračju… Neverjetni ste…
Jaz bom rekel samo: “VSAKO TELE IMA SVOJE VESELJE!” Imejte ga še vi…
Mito naj je, kar hoče…
ŽivaŽiva naj je, kar hoče….
Kolesar1 naj posluje, kakor hoče…
In rajši naredite nekaj koristnega… Ker tole pisanje tu gor ni drugega, kot prikrita tekmovalnost, kdo ima bolj prav…Če smo iskreni… Zdrave prehrane, kot je bila v moji mladosti ni več in je ne bo več.. Takrat nismo poznali Bio prehrane in smo bili bolj zdravi, kot pa danes. Preveč mikrodelcev je v zraku in preveč svinjarije vsak dan na krožnikih, ki jo žal mi ne vidimo, tako da ne precenjujte sami sebe… Vas je škoda…
Tudi ribe niso več tisto, kar so bile včasih…
Jaz bi tu samo dodala, da ste toliko energije vrgli stran za nekaj, kar itak ne jeste, ne želite uživati… Torej, ste poskušali delati slabo reklamo, ki vam kljub vsemu ne uspeva…
In glede na to, da smo v času kapitalizma, naj vam povem, da je denar veliko bolj pomembn, kot si želite priznati..
Nov trik zaposlovanja ljudi; podjetja, ki niso tako dobra na finačnih področjih, raje zapusljuje ljudi, ki nimajo o delu nikakršnega pojma samo zato,da od Zavoda za zaposlovanje RS potegne denar… Tako da menim, da glede natege ljudi, se zamislite tudi nad tem… In raje obsojate te ljudi, ki so za vas pomembni, ki pač ne podpirate mrežnih sistemov, kaj se dela v vašem realnem svetu… Eden od takih podjetij je Panvita…
Plačujemo dodatna zavarovanja, pa še vedno obstajajo beli recepti, na katere se pišejo stvari, da se povrne zdravje. Prehlad: 25evrov daste za zavarovanje, za samo Septolete daste 5evrov, skoraj 6, da o siropu o izkašljevanju ne govorim in o lekadolu ali o aspirin s c 500… Ste že na 50ih, še predno zaužijete zadeve, da se bi samo pozdravili, kaj šele, da bi delali na tem, da obdržite svoje zdravje.
Da o prehranskih dopolnilih, ki jih lekarne prodajajo ne govorim, pa je vse večja polemika o tem, da tudi lekarne prodajajo zadeve, ki ne bi sodile nanjihove police…
Ni žalostno, kako ljudje radi povlečemo vse drugo v zadevo, namesto, da bi govorili o vitaminih, kar je bilo osnovna tema.
Torej, menim, da se preveč ukvarjate drug z drugim in ne s tem, kaj vam pomaga in kako smo si ljudje različni…
Tako kot obstajajo direktorji, čistilke, administratorji, prodajalci ipd, obstajajo tudi ljudje, ki pač bolje opravljajo naloge akviziterja, kot pa katerokoli drugo delo… Tudi jaz sem brala zadnjo revijo Lisac&Lisac in je bilo tam tudi lepo napisano v smislu, da so prodajalci sleparji… Torej, govoril je nasplošno…
Obdobje materializma pa nas samo potiska na to, da dandanes uspe tisti, ki je znajdljiv. ČE PAČ NISTE NAJBOLJE, NE KRIVITE DRUGE TEMVEČ SEBE. VSI RAZLOGI SO V VAS SAMIH…
Tako, da tudi če je kakšen direktor tu gori, potem ve, da brez prefriganosti, dobrega mišljenja ni uspeha…
Lep pozdrav tudi v mojem imenu…
Še moje mnenje in izkušnje. Tudi s Herbalajfom.
Najprej pa bi povedala skeptikom o bio prehrani, da je sicer res, da 100 biološko brez kemije danes skorajda ne obstaja več, vendar pa oznaka bio, pomeni v bistvu največji približek tiste hrane, ki so jo v preteklosti jedli in jo imenovali hrana. Sigurno je biološka hrana v primerjavi s konvencionalno, manj obremenjena strupi itd., tako da je to pač v tem času najbolje kar lahko dobimo. Glede sadja in zelenjave pa je super, da jemo čim več lokalno pridelanega in se s tem izognemo raznemu obsevanju in zorenju sadja na poti. Tako da….ja, obstaja sveže sadje in zelenjava. In nobeden me ne bo prepričal, da pa sedaj ker nimamo dostopa do svežega sadja, da pa je rešitev prašek. Ker če pogledamo logično, če so že surovine, se pravi, sadje, zelenjava vse bolj osiromašene, zakaj bi bilo nekaj kar je recimo narejeno iz teh istih sestavin, le da so poleg še postopki obdelave, bolj zdravo in bolj polno vitaminov in mineralov?? Razen seveda z dodatki umetnih vitaminov, ki se tudi pod razno ne morejo tako absorbirati v telo kot naravni produkti.
Pa še o Herbalajfu. Čeprav se na prehrano zelo dobro spoznam in ne, nisem wellness svetovalec!?!, sem se zadnjič pustila, da so mi Herbalajf zmerili maščobno maso. Ker vem približno koliko jo imam, ker sem bila izmerjena kar z dvema profesionalnima napravama, me je zanimalo, kaj mi imajo za povedati Herbalajf strokovnjaki. In ne boste verjeli, izmerili so mi 25 procentov maščobe (jaz jo imam od 12-14) in nato me je še čakala interpretacija, da pa sem NA MEJI Z DEBELOSTJO. Jaz pa v smeh..po navadi me ljudje tretirajo kot suho. Potem pa je sledilo vprašanje, če se mu zdim debela, pa je odgovoril takoimenovani strokovnjak za prehrano, da pa gre lahko za notranjo maščobo. Pa sem si mislila ob tem le, koliko škode lahko tako neznanje “strokovnjaka” povzroči neki mladi deklici, ki je že tako suha, pa vendar se obremenjuje s svojo težo, ko ji pove, da pa je na meji z debelostjo. In to le zato, ker deklica ne pozna teh stvari tako dobro, da bi lahko ocenila, da gre pravzaprav za nateg. Mislim, zato pa so razne bolezni kot so anoreksija itd…. Potem pa mi svetovalec še pove, da pa seveda mašinca za merjenje ne laže in da tako je. Ja, nekaj bo treba narediti. Le kaj, ja rešitev je Herbalajf šejk. In potem bom lahko shujšala.
Žal je pač naletel na nekoga, ki točno ve kakšna je stvar, veliko pa je ljudi, ki se ne spoznajo na te zadeve in ki jim ni vseeno za svoje zdravje. Pa jim seveda svetovalec ponudi rešitev na dlani- zelo drago stvar Herbalife, ki tako zelo zavaja s svojim imenom. Če je v imenu prisoten Herba,kot zelišče, še ne pomeni, da je stvar naravna. Po sestavinah sodeč, kot sem opazila stvar že ni naravna. Zame osebno je svetovalec tisti, ki ljudi s prvotnim ciljem nauči jesti in živeti pravilno.
Na vabilo znanca, ki me je povabil na neko prireditev sem se nevede udeležil shoda ene mrežne prodaje. Udeležencev je bilo neverjetno veliko število. Skoraj polna kino dvorana. Po načinu obnašanja prisotnih sem imel občutek, da sem na shodu kakšne verske sekte. V začetku, ko sem videl za kaj se gre, ker do takrat je to bila »tajna«, sem hotel vstati in oditi, pa sem rekel, ostani, da vidiš kaj bo.
Na kratko. Res je vložena cela znanost kako omrežiti kupce in naivne prodajalce/posrednike, ki si na ta način želijo služili denar. Kot sem že prej napisal, za takšno mrežo je nepomembno kaj prodaja. Popolnoma je enako ali je to posoda, čistila, sesalci, dodatki k prehrani, življenjska zavarovanja ali bilo kaj drugega.
Na koncu shoda sem počakal tistega na vrhu piramide, ki je organiziral ta shod in mu povedal svoje mnenje o takšnem načinu zavajanja ljudi in ustvarjanja »sovražnikov« med svojimi najbližjimi in prijatelji. Čeprav so celi čas govorili o prijateljstvu in se klicali prijatelji je vsakem pametnem bilo jasno, da takšen način prodaje, ki najprej »naskoči« svoje domače, pa sorodnike, pa bližnje in daljnje prijatelje in jim skuša prodati dotični izdelek ali celo njih vključiti v verigo, zaradi svojega »napredovanja, je »sovražno« usmerjen . V avli se med nama razvila ostra in glasna debata, ki je pritegnila množico udeležencev, ki so me gledali kot, da sem s lune padel, ker se ne strinjam s “gospodom”, ki ni skrival, da je s mrežnim marketingom postal zelo, zelo bogat..
Zaključek
Ta njihov »glavni« je na koncu rekel, da prav takšne kot sem jaz potrebuje. Takšne, ki goreče zagovarjajo svoja stališča in jim ni nič nerodno, če je cela množica proti njim, samo me še mora prepričati, da stopim na njegovo stran, pa smo zmagali oba.
Na kateri strani sem ostal ni potrebno napisati.
Pozdravljen!
Potem me pa zanima, kaj si rečeš na to, da obstaja sistem mrežnega poslovanja, ki omogoča, da takšne prehitiš,…. uPS! Brez besed kaj…
Itak pa menim, da tvoje življenje ne morebiti nekaj neverjetnega, ker komentiraš mrežne marketinge, ki te očitno zanimajo… Drugače jih ne bi… zaradi mene naj obstaja tisoč piramid, zato pa sem jaz si ustvaril svojo organizacijo – podjetje, kjer sem na vrhu jaz in pod mano delodajalci.. Edini nad mano so država s svojimi davki… Moji delodajalci imajo osnovno plačo, malico, prevoz. Če želijo več, si naj ustvarijo svoje podjetje in vržejo v to podjetje toliko denarja in časa, kot sem ga sam… In naj vam povem, da sem videl ček firme, ki ga dobiva kolegica, pa ima večji prihodek kot pa jaz, ki sem direktor…
Priporočam tudi tebi, da pa ustvari svoje podjetje, ki te bo toliko zaposlilo, da se ne boš oziral v sosednje predpražnike, ampak boš čistil svojega
Lep dan še naprej in res ti svetujem, da se ne ukvarjaj s stvarmi, ki od tega nimaš nič samo to. Da svoj čas namenjaš stvarem, od katerih nimaš drugega kot potešitev svojega ega in niti centa zaslužka… Če te to veseli, jaz osebno grem rajši na kolo…
O, groza, a še vedno meljemo temo mrežnega sistema? Saj naslov teme je bilo VITAMINSKI DODATKI…
Seveda, potrebujemo takšne kot ste vi, gospod kolesar1, kajti takšni dobro polnite zdravstvo…
🙂 Od mene že dolgo dolgo niso prijeli niti centa… Škoda, upam, da nisem razlog recesije v zdravstvu!! 🙂
Lep pozdrav.
Eni ste pa res hecni. Zelo zabavno vas je brat.
Jaz za svoje in preživetje svoje družine zaslužim več kot dovolj, tako da mi ni potrebno ves čas tekati za dodatnim zaslužkom, ker mi denar ni opsesija….. Prosti čas, ki ga imam, imam zato, ker si ga vzamem, pa ga rajši kot tekanje za zasluškom, porabim za rekreacijo(kolesarjenje, tek, pohode na Pohorje in okolico) in ja, tu pa tam za “tračanje” po forumumih s katerim želim pomagati pa magari na ta način, da povem svoje mnenje o mrežnem marketingu. To “tračanje” me sprošča, za razliko od enih drugih.
Ne vem zakaj bi se moral toliko zaposliti in odrekati vsem ostalim stvarem, da slučajno ne bi imel časa pogledati kaj delajo čez plot. To je popolnoma smešno.
To da sem čisto slučajno zvedel kako deluje mrežni marketing iz prve roke, oziroma zelo visoko pozicionirane osebe v tem poslu, ni nič slabega. To predavanje in kasnejše pogovore mi je v resnici omogočil “stari znanec”, ki me ni poklical več let in sem že pozabil, da sploh obstaja. Ko pa mu je zmanjkalo “strank”, ki bi jih lahko pripeljal na predavanje, se je končno spomnil, da bi lahko porabil svojega “starega prijatelja”.
Zdaj vsaj vem kako se za moje moralne norme ne sme delati z ljudmi. To tudi naglas povem. Tu ni nobene faušije. Mene denar zaslužen na takšen način ne zanima in nobenem ne zavidam na njem.
Kar se tiče polnjenja zavarovalne zdravstvene blagajne pa imaš 100% prav. Od tistega, kar sem do sedaj vplačal za zdravsteno zavarovanje še nisem uspel izkoristiti popolnoma nič. Zdravniki in bolnišnica pa sploh ne vedo, da obstajam……..pa čeprav ne jem čudežnih dodatkov.
Veliko zabave še naprej…..pa preidimo na svetovanj.o vitaminskih dodatkih, če imamo kakšno pametno za povedat.
Živa; malo preveč poenostavljaš zadeve!
Sicer osebno dost zelenjave in sadja dobim pridelanega doma, tudi mesa, jajca. OK. kupujem tudi v raznih marketih kolikor je potrebno.
Kar se tiče cen; potrebno je biti realen, nekdo ki ima 400-600 € osnove mu prekleto prav pridejo razne akcije, popusti in osebno tudi tu ne vidim nič slabega, da se hrani pred istekom roka zniža cena in se ta hrana porabi in se ne meče vstran, ker osebno imam do hrane le neko spoštovanje!
No ko že govoriš o avtih; tudi tu so razni popousti in akcije, nevem po kakšni logiki ti ta primerjava, lol
Princip izgubljanja teže je kalorični deficit! Ravno tako kot v pridobivanju teže, kalorični suficit!
Vsekakor se bom pa strinjal, da je bolj optimalna varianta več obrokov dnevno kot pa 2 al 3(metabolizem) AMPAK če oseba ne bo presegla kalorično vrednost kolikor porabi, se NE bo redila, pa če tudi je samo 2x na dan!!!
Tudi maščobe(nenasičene in nasičene) vsako telo za normalno funkcioniranje potrebuje! Tu NErabimo izumljati tople vode!
Eni smo pa nekoliko zdravstveno izobraženi v ožjem pomenu in NIsmo NEumni in NE nasedamo tistim, ki so zdravstveno izobraženi in to pametno na račun tistih, ki pa NIso zdravstveno izobraženi in polek tega še NEumni, koristijo v svoj”dobrobit”
To da Sara Isakovič in NEvem kdo še konzumira HL, še pa ne pomeni kakovost izdelka, daleč od tega in sploh vprašanje, če to konzumirajo…, pa če tudi konzumirajo, oni imajo te izdelke zastonj, kar pa je razlika! Jaz kot ti, kot sosed Janez bomo kljub temu da Sarcy konzumira HL, plačevali te drage izdelke 😀 Gre le za reklamo IN nič drugega, tako da bo vsak, ki ima vsaj nekaj soli v glavi, vzel vseskup to v rezervo 😀
Faušerija? Lol! Ni tu problem v faušeriji! Gre se za realno stanje in če nekdo prodaja železo za ceno srebra in če se na to spoznam, pa NEbom tiho like ass!!! Vsak človek, ki ve kaj je železo in kaj je srebro, ga ne boš nategnil! In ja, moje mnenje je, da HL prodaja svoje izdelke v stilu železo/srebro! Seveda mi je jasna vsa strategija HL; tam namest kot običajni marketing, kjer služita 2 oz. največ 3-je, jih služi 10!!! In če je fer, da nekomu prodajaš železo za ceno srebra… AMPAK ljudje prej ko slej ugotovijo, da jim prodajate železo za ceno srebra…, in kaj pa potem? Ha?
Vglavne strategija HL je jasna; prodati železo za ceno srebra naivnim kupcem in čimveč zaslužiti! Strategija je zelo pametna in dobro sestavljena in trenutno deluje, ker je naivnih ljudi dost več kot pametnih. Se ve na kakšni karti se igra in da je ta karta umazana, kar pa dan dandanes ni nič novega!
Toliko dajete karte na te vlaknine, pa kaj ne jeste nič zelenjave, sadja in žitaric? Pa kaj mislite, da ima te vlaknine samo HL ali kaj? Sploh NEvidim razloga, da bi šejk moral imeti vlaknine! Pa kaj samo šejke pijete? Jaz vlaknine dobim iz sadja, zelenjave in tudi nekaj iz žitaric, pojem dost hrane, priznam AMPAK jo rabim, dost treniram in sem zdrav, pa tudi spijem kakšen šejk, samo da bi zaradi vlaknin pil šejke…??? Zaenkrat se še ni izkazalo da bi mi vlaknin primankovalo v prehrani, če pa se bo, bom pa kupil dodatek vlaknin in NE šejke polne vlaknin, HALO!!! Vlaknine pa res NI noben problem dobit!
Zavod za zaposlovanje je že pa druga tema, osebno imam službo, na katero sem ponosen in zadovoljen.
Forumi so zato, da se pove svoje mnenje, izkušnje in NEvem zakaj se nekateri počutite takoj ogrožene ko kdo pove svoje mnenje, ki korektno in podkrepljeno z dejstvi!
Ekola še z moje strani
Herbalife krš od krša ….
Zakaj bi dal nekdo za proteine iz soje 360g 34€ če lahko daš za proteine iz semen konoplje za 400g 17€…. K je že od nekdaj zanano da je soja najbolj čip zadeva 🙂
Tako da 🙂 vredno je poskusiti jaz sem jih naročila in moram reči, da sem zadovoljna z izdelkom, poleg vsega pa prideš še dvakrat cenejše:) in bolj zdravo skozi:)
Sem pa ena izmed tisti, ki ne prebavlja HL-jevce. Bo men svetovala o prehrani mudelka s 130kg jao jao…. žalost
Je šlo brez herbalifa dol 23kg in bo šlo še tistih par kg, tako da od mene samo negativna reklama pri HL-ju:) – in vse kar lahko rečem, bučke, megla in pa metanje denarja 🙂
Na študentskem servisu pa tut iščejo študente za svetovalca o prehrani, brez izkušenj in znanj jah sej takemu je najlažje oprat možgane 🙂 – dddd