Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Vitamini za zanositev

Vitamini za zanositev

Lep pozdrav vsem.

Z fantom se trudima za dojenčka že okoli leto dni pa zaenkrat še nič. Me pa zanima katere vitamine je najbolje jemati. Jih je ogromno tako, da ne vem kaj sploh nabavit. Fertilup, evitol, tifol,elevit…. Katere ste ve jemale in so najbolj pomagale pri zanositvi?

Lp.
Barbara

Pozdravljena,
Sama sem mnenja da so vsi ti vitamini ki jih ponujajo bolj kot ne farmacevtska zanka s katero skusajo zasluziti. Sem tretjic noseca in nikoli nisem pred zanositvijo nicesar jemala. Vsakic je uspelo takoj, edino kar sem jemala od prvega dne ko sem izvedela pa do 12 tedna je bil Tifol, torej folna kislina, ki je pomembna za razvoj hrbtenjace. Imam dva popolnoma zdrava otroka, upam seveda da bo tudi v tretje tako.
Lp

Kaj pa kapljice cellfood? Jih je katera jemala in s pomočjo le teh zanosila?

če se aktivno trudita (SO na 2-3dni) že 1 leto je čas za obisk ginekologa. Težave s plodnostjo so le redko povezane z vitamini, sploh v našem okolju, kjer ne živimo v pomanjkanju. Imaš redne cikluse? Si že poskusila meriti bazalno temperaturo? To je najbolj enostaven način da vidiš, če imaš ovulacijo. Če imaš pameten telefon ti svetujem da si snameš kakšno aplikacijo (jih je polno) za spremljanje ciklusa. Če nič drugega ti bo v pomoč za plodne dni.
Jaz sem jemala cellfood kapljice, ampak v postopku umetne oploditve. Punce, ne veste kaj se dogaja. Če ima partner slabo seme npr. vam nobeni vitamini ali kapljice ne pomagajo….

Jaz sem zanosila s femaro, vendar imela ss, nato hsg-vse ok, partner spermiogram-tudi ok, sedaj pa grem testirat hormone in bomo videli kako naprej… Zato sem se pa sedaj odločila malo spremeniti prehrano, več aktivnosti in pa dodatne vitamine-cellfood, zraven pa tudi moksa terapijo v predelu jajčnikov, ker kar večji del ciklusa čutim napetost in tudi bolečine…

Trilili, če lahko vprašam, je umetna oploditev uspela? So imele cellfood kapljice kakšen učinek-tudi na splošno?

Lp

Ja, sem jemala cellfood, zraven pa še E vitamin, B kompleks, še posebej B-6, cink, in magnezij. Pila sem še krvomočnico. Vse to po neuspelem IVF in je potem čez 2 meseca ratalo spontano. Kaj od tega je pomagalo, ne vem. Mogoče tudi redna vizualizacija, ko sem si v mislih predstavljala dojenčka kot dejstvo, ne kot neko željo. Pa tudi to, da sem bila vesela vsake nosečnosti okrog mene in nisem pustila zagrenjenosti, da bi se me polastila.

Če se že eno leto trudita, potem je čas za pregled pri ginekologinji in napotitev v center za zdravljenje neplodnosti. Lahko je kriv slab spermiogram, neprehodni jajcevodi, pregrada v maternici. Tukaj pa ne bo pomagal noben dodatek, ki bi ga ti jemala.

Kar pogumno! Ogromno parov s podobnimi težavami je. Nista edina.

Čestitke astrid74!

Za čaj krvomočnice sem že tudi slišala veliko pohval in mislim, da ga bom sama tudi poskusila…v kratkem imam te hormonske preiskave, potem pa bo že malo več znano kako in kaj..

Uspel je 3. in 5. IVF, cellfood kapljice (oz. jaz sem imela razpršilo) sem jemala od 3.IVF naprej. Sem pa počela in jemala še polno drugih stvari, tudi akupunkturo in mokso. Super, da si spremenila stil življenja, v vsakem primeru je to naložba v tvoje zdravje! Preveč ljudi misli, da je dovolj če jemljejo neke čudežne tebletke ali vitamine, zraven pa kadijo, se bašejo z džankfudom, ponočujejo, živijo v stresu…. in potem se čudijo, da ni učinka. Najprej zdrava prehrana in gibanje (v pravi meri), potem ostalo! Srečno!

New Report

Close