Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Vitamini, prehrana karkoli za boljšo vgnezditev zarodka

Vitamini, prehrana karkoli za boljšo vgnezditev zarodka

Ja telo potrebuje svoj cajt, da si opomore, jaz spijem zjutraj eno tableto matičnega mlečka, vitamina E, B kompleksa, Fidi Koencim Q10, Folne kisline, + 3 tablete mace, tako da smo na 8 :). Koencim sem sedaj začela pit.

Me pa zanima, če katera ve če aspirin 100 pomaga pri vgnezditvi zarodka?

Jaz bom povedala, kakšne spremembe sem naredila jaz v zadnjih mesecih preden sem zanosila (nekje 5 mesecev prej sem začela spreminjat stvari). Kaj je bilo tisto, kar je resnično pomagalo, ne vem, niti nikoli ne bom, ker je nemogoče vedeti. Ne mislite, da hočem pametovati, samo rada bi povedala, kako je uspelo meni, mogoče je bilo samo naključje in bi zanosila tudi brez tega, ampak jaz verjamem, da sem uspela samo s trdno voljo in pravimi odločitvami.

Jaz imam drugače endometriozo, za sabo dve laparoskopiji, partner nima težav. Ovulacije sem imela vsak mesec (merila sem si temperaturo in testirala z lističi), UZ-ji v zadnjem letu so bili vsi lepi, oba jajčnika lepa, sluznica tudi, nazadnje so naju napotili v neplodnostno (kamor nisva prišla). Ovulacijo so mi potrdili tudi z UZ, verjetno pa je bila kvaliteta jajčec zelo slaba in do oploditve ni prišlo.

Jaz sem imela redne menstruacije, ampak zelo boleče ovulacije. Ko sem poskusila s 100% prehrano brez glutena, so bolečine izginile v par dnevih in to je bil zadosten razlog zame, da s to prehrano nadaljujem. Jaz ne verjamem v nepojasnjeno neplodnost. En vzrok že mora biti. Jaz sem prebrala o tem veliko, ker me je obsedlo, mogoče samo nekaj povezav za tiste, ki obvladate angleško in vas zanima ta povezava: http://www.naturallyknockedup.com/could-bread-be-the-cause-of-your-infertility/

Ker sem bila prej skoraj veganka in še dokaj športno aktivna, sem v resnici svoje telo izčrpavala, pa sem mislila, da sem zdrava. Povečala sem vnos maščob, iz katerih nastajajo hormoni, jedla sem spet maslo in organskega piščanca, lososa. Vsak dan sem do ovulacije pojedla tudi jajce. Sicer je splošno mnenje, da so 3 jajca na teden max zaradi holesterola, pa to glede na zadnje študije sploh ni res. V istem času sem se prijavila tudi na akupunkturo, hodila sem samo tri tedne 2-3 krat, dokler nisem zanosila. Prepričali so me predvsem tuji forumi, ki jo zelo hvalijo, pri nas niti ni tako priljubljena. Meni sicer iglice niso bile prijetne, ampak kolikor razumem, sproščajo pretok krvi oz. odpirajo blokade energije v telesu in jaz sem se po terapiji dobro počutila. Mene moti to, da naši zdravniki akupunkturi ne pripisujejo skoraj nobenega pomena (so sicer redke izjeme), medtem ko nekje v tujini na klinikah za neplodnost skoraj vedno sodelujejo z zdravnikom tradicionalne kitajske medicine in jim terapije celo sofinancira zavarovalnica.
Če koga zanima več: http://www.babycenter.com/404_can-acupuncture-boost-my-fertility_1403253.bc

Moj partner je v tem času jemal cink in selen (edino to je spremenil).

Tako, to je moja izkušnja, iz katere lahko poberete ven tisto, kar ustreza vam. Neplodnost je kruta, predvsem zato ker imamo občutek, da ne moremo narediti nič. Ampak če nekaj spremeniš, in to v pravo smer, je prenašanje lažje, ker upaš, da bodo čez nekaj mesecev rezultati. Za vsako stvar je treba vztrajati, najmanj 3 mesece, za realne rezultate pa pol leta in več. Vsem želim, da pridete do željenega, način pa naj vsaka izbere svoj.

itka….popolnoma se strinjam s teboj si bom prebrala te dve povezave. Jaz sem poskusila tudi z akopunkturo ma zaenkrat ni pomagala se pa jo bom posluževala tudi v neslednjem postopku. Torej hrana brez glutena, si imela prav kako napisano dieto al si samo pazila, da si kupovala hrano brez glutena. Se pa strinjam s teboj, da telo potrebuje maščobe. Si iz prehrane izbrisala tudi mlečne izdelke?

Mlečne izdelke sem celo uvedla, ker sem prej tega pojedla ZELO malo. Sem pa obvezno gledala na to, da je polnomastno, jedla pa sem bolj jogurte, pa kako sadje s smetano, mascarpone, skratka maščobo – ampak meni je tega manjkalo, sem tudi med bolj suhimi, ne vem pa, kako je to, če imaš npr. preveč kil in težave s holesterolom. Nisem pa pretiravala, ker npr. mleka sploh ne pijem, ker ga ne maram, drugih stvari pa tako ne moreš preveč pojest.

Hrana brez glutena: nič pšenice, pire, ovsa, rža, jedla sem pa vse ostalo normalno tako kot prej, samo več mesa in rib, pač s krompirjem in rižem, kvinojo, ajdovo/proseno kašo. Jaz sem bila drugače velik ljubitelj vsega iz glutena: štruklji, bureki, kruh, pice. Mi je bilo kar hudo, ampak sem vztrajala teh nekaj mesecev in bi spet. Ne vem pa, če imam toliko volje, da bi vztrajala celo življenje.
Kako pogosto si hodila na akupunkturo? Meni je rekel, da bi morala hodit 3krat na teden 3 mesece, pa sem šla včasih 2krat, včasih 3krat, med M pa ne. Predlagal mi je tudi ena zelišča, ampak jaz nisem hotela jemati ničesar.

Itka….jaz sem prav nora na mlečna živila (mleko, jogurti, smetana ), sicer nisem ne debela ne suha. Rada pa imam sladkarije, katere vem bi morala opustit in to skušam sedaj počet da pred postopkom nebi nič sladkega uživala. Si pa bom kaj več prebrala glede hrane brez glutena in upam da bo pomagalo. Človek vse poskuša, samo da bi imel otročka. Jaz sem opravila enih 13 terapij akopunture, sedaj ne hodim, bom pa šla nazaj pred postopkom. Meni je ta doktor rekel, da je enih 10 terapij dobro naredit, na začetku 2× na teden potem pa samo enkrat. Pomije je 3× preveč. Koliko si pa plačala?

RESNO!!!!!!

Vem da marsikaj piše o melatoninu. Sama sem šla tako daleč, da sem ga začela jemati pred punkcijo, da bo vgnezditev bolj uspešna. O tem sem se posvetovala tudi z dr. Senčar v forumu Melatonin in s svojim ginekologom. Nisem šla na slepo v to. Lahko pogledate pod forum Melatonin.
Posledica: Drugi dan, ko sem vzela Circadin sem pričela močno krvaveti in sem morala takoj prenehati. Krvavitev se je ustavila šele en dan po punkciji. se pravi 2 dni po zadnjem Cricadinu. 100% sem, da je bila to posledica Circadina. Vzela sem le dva, pa je bila taka posledica. Tako, da mogoče deluje, vendar pa pri IVF postopkih dobimo vase toliko hormonov, da vprašanje kako deluje na naše telo ta koktalj. ŠE ENKRAT: PREVIDNO PRI MELATONINU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jaz sem pisala tudi Pušenjaku in tak je bil njegov odgovor:

Spoštovani,

žal o vplivu melatonina na uspešnost IVF postopka na strokovnih sestankih še nisem slišal in dvomim, da ne bi, če bi bilo kaj na tem. Res obetavne reči se namreč tudi med strokovnjaki razširijo kot ogenj po suhljatem gozdičku.

L.p.
Stanko Pušenjak

Slišala sem, da ga na podlagi recepta delajo v obliki zelišč v lekarni na Opčinah. Glede Circadina pa sem se posvetovala z mojo zdravnico, ki je rekla da je to antidepresiv in da ne vedo kako deluje na plod in da mi ona odsvetuje. Če bi ga dobila v obliki zelišč bi morda še poskusila. Melatonin, se izloča ponoči od 22 ure dalje, nekje do 4 zjutraj, spati moramo v popolni temi, vsaj 8 ur na noč.

Ja,za melatonin je najboljše spanje. Da ga prodajajo v obliki zelišč prvič slišim. Vem, da ga v Italiji prodajajo kot dodatek k prehrani. Za zelišča se mi zdi čudno, ker je melatonin hormon, in ne vem, katero zelišče ga vsebuje v taki meri, da bi bilo za uporabo. Jaz verjamem v matični mleček, cink in Q10. Sicer pri meni ni uspelo, vendar pa sem imela boljše rezultate, ko sem jedla te stvari.

Lp

Melisa

melisa777….jaz sem to slišala od ene kolegice, ki mi je rekla da ga je uživala samo se ne spomne kaj je vse bilo noter, drugače njej zaupam in vem da nebi uživala nekih kemičnih susbstanc. Jaz sem tudi začela uživat vitamine in od enega do drugega postopka sem imela boljše rezultate, tako da verjamem tudi jaz. Tako, da na žalost vse kar uživamo delamo na lastno pest, ker kmot vidiš doktorji nimajo pojma 🙂

Ja, vsak naredi tisto, kar verjame, da je zanj najboljše. Jaz sem samo želela opozoriti punce, da melatonin kot hormon ni čudežno dober in da je lahko škodljiv. Želim ti veliko uspeha in sreče pri tvojem prizadevanju za + :-).

LP

Melisa

melisa777….mene je že zdravnik opozoril, da ne poznajo stranskih učinkov na plod in da mi ga on ne priporoča, tako da se ga ne bom posluževala…..tudi tebi želim veliko sreče 🙂

KRISV, kje na Hrvaškem si pa kupila circadin brez recepta? Jaz ga nikjer ne najdem, pa bi rada tudi to poskusila, glede na to, da imam za seboj že 7 postopkov in 9 ETjev, pa nikoli nič.

New Report

Close