Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija vitamini

vitamini

pozdravljeni,

zanimam me nalsednje:
V lekarni sem si brez recepta kupila vitamine za lase in vit. B kompleksa (sem vegetarianka in lasje so mi izpadali pa se zelo suhi so) lasje so se lepo popravili vendar se je tezava pojavila malo kasneje, ker so se mi zaceli po obrazu delati mozolji. najprej nisem vedela zakaj potem pa sem pomislila, da je to od vitaminov, zato sem zadevo prekinila, tudi tezava je minila, potem sem zopet ponovila in tezava se je zopet pojavila, to sem veckrat ponovila tako, da sem skoraj 100% da je to od tega. Kaj menite vi?
Mogoce ne potrebujem teh vitaminov, ali pa jih je bilo prevec zato taka reakcija?
Stara sem 29 let.
za odgovor se vam najlepse zahvaljujem,
maja

Spoštovana Maja!

Nisem povsem prepričan, da so “mozolji” nastali zaradi jemanja vitaminov, prej bi lahko šlo za motnjo zaradi pomanjkanja določenih sestavin v hrani ali premalo raznovrstno hrano (kar lahko pripelje tudi do izpadanja las). Glede mnenja o upravičenosti jemanja vitaminov B kompleksa pa bi bil potreben zdravniški (dermatološki) pregled obraza in lasišča.

Maja jaz sem si prav tako kupila B-kompleks.In čez čas sem mela tolko mozoljev kot prej nikoli!In sem kar nehala s tem… in zdaj je moja koža spet lepa…za lase pa si raje privoščim masko 🙂

Spoštovani,

drži, obstajajo objavljeni članki, ki opisujejo pojav aken pri pri pretirenem uživanju vitamina B.
Pozdrav

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

New Report

Close