Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Vitamin E

Vitamin E

punce mene pa nekaj zanima,
sama sem pred 3 ICSI in res bi želela, da tokrat uspe. 1 postopek se je končal s SS, drugi pa sploh ni prišel do transferja, ker naj bi imela nezrele celice.
Da bi se čimbolje pripravila na nov postopek jemljem folno kislino, vitamin C od Plive, zjutraj matični mleček. pazim na prehrano in skoraj ne uživam kruha in sladkorja. Ko vas berem tukaj, nekatere jemljete tudi vitamin E, ki naj bi izboljšal kvaliteto celic. jaz sem bila v petek v eni od lekaren in zaprosila za Evitol mi ga je že dala, pa sem farmacevtko vprašala kako naj ga jemljem in je rekla, če gre za hujšanje naj ga vzamem 2-3 tableti na dan. ko sem ji omenila, da imam probleme z neplodnostjo in bi rada izboljšala celice je odšla nekam zadaj in prišla z neko drugo formacevtko, ki je dala škatlico tablet lepo nazaj na police in mi rekla, da mi teh tablet ne bo dala in da naj kupim samo folno kislino. Je rekla,da edino kar je dokazano, da izboljša celice je folna kislina. ostali dodatki so samo za lase privlečeni. istega mnenja je tudi moja izbrana zdravnica na GKLJ. kaj menite ve o tem? lahko jemljem ta vitamin. koliko mg na dan se ga lahko maksimalno vzame, se ga lahko predozira???
še nekaj, omenila je da so raziskave pokazale, da edino folna kislina dobro vpliva na celice. omenila je 800ng, jemala sem elevit, pa mi ga je zdravnica na GKLJ odsvetovala zaradi previsoke vsebine vitam.A in D. zdaj jemljem centr.mami, ki ima folne samo 400ng. lahko jemljem še Tifol?

še nekaj; na forumu sem zasledila, da nekatere hodite v Graz in da so zelo uspešni. Koliko stane tam celoten postopek ICSI?
hvala za odgovore.

živjo,
moj ginekolog mi je dal samo folno kislino.
srečno!
v69

Zdravo!Glede vitaminov takole:umetni torej kupljeni v lekarni bolj škodijo kot koristijo!Folna kislina je priporočljiva saj zmanjšuje možnost za nastanek spine bifide pri plodu.Vitamin e pa naj bi jemali moški pred postopkom ivf vsaj en mesec.Lahko tudi koencim q10!Tako nama je na gk svetoval Zorn,pri Rešu pa je bilo rečeno,da razen folne kisline ni potrebno nič drugega in je vse za lase privlečeno!Vitamine iz lekarne sem nadomestila z veliko raznovrstne sveže zelenjave in sadja na dan(2kg),jem tudi meso jajca in mleko,ribe,pijem veliko nesladkanih čajev,Iz jedilnika sem črtala bel kruh,slaščice,bel sladkor,umetna sladila…Privoščim pa si kozarec piva na dan(2dc). Morda ti bo kaj od tega všeč in boš našla tudi kaj zase!Lep pozdrav in veliko uspeha v novem postopku!

Ni mi jasno, zakaj bi bili ti vitamini v lekarni za lase prevlečeni?
Če bi res bilo tako, ne vem zakaj potem zdravniki (tudi dr.Zorn in dr.Reš) tako predpisujejo ženskam folno kislino (vitamin B) in zakaj moškim Q10 in vitamin E. Vse to, so ravno tako vitamini, kot pa ostali, ki jih prodajajo, pa še od istih proizvajalcev…. malo smešno se sliši…. 😉

Ajda

prvič slišim, da Reš predpisuje vitamine.Drobnič ne predpiše nič. Meni je moja ginekologinja rekla, da naj mož jemlje Q10, cink in vitamin C. O vitaminu E nič.Sama jemljem folno kislino, ostalih stvari ne bom več jemala.
Mislim pa, da je res od lekarn do lekarn odvisno kaj ti bodo prodale. Žal se marsikje v Ljubljani dogaja,da v lekarnah prodajajo farmacevtke, ki so komaj prišle iz faksa, ne znajo svetovati, njim je glavno, da prodajo. btw:tak “ukaz” so dobile od direktorja, ki žal ni farmacevsko podkovan ampak je gospodarstvenik. To kar se mi je zgodilo v lekarni ni bilo v Ljubljani, farmacevtka pa je bila starejša gospa in mislim, da je imela prav. morda sami sebi še bolj škodujemo, ko jemljemo ne vem kakšne vitamine, če ne bi imela težav z zanositvijo tega ne bi jemale.
hvala za vaše pripombe.

Umetnega C vitamina telo skoraj ne absorbira. To je zavajanje kupca.
Toliko o Aspirinu plusC ali Lekadolu plusC…

Torej: Limonada, pomaranče, kivi, itd…

New Report

Close