Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo vitamin d pozimi

vitamin d pozimi

pozdravljeni,
želela bi vas prositi za vaše mnenje glede jemanja vitamina d sedaj pozimi. Imam precej občutljive zobe, sploh sedaj pozimi imam večkrat probleme. Potrudim se, da jem veliko hrane bogate s kalcijem (jogurti, siri, brokoli), vendar menda brez vitamina d ne morem doseči kaj dosti. ker sedaj/ pozimi skoraj ne vidim sonca (ker sem ob najlepšem delu dneva v službi), razmišljam, da bi jemala dodatek vitamina d. v lekarni so mi predstavili kar nekaj ponudbe, zbegalo pa me je, da nekateri opozarjajo, naj se vitamin d pazljivo dozira, drugi pa pravijo, da vitamina d ne moremo predozirati. Prosila bi za vaše mnenje, kaj je res in koliko vitamina d je priporočljivo jemati. Pa še to, ali je bolje jemati tablete z 1000i.e, 2000 i.e ali 5000 i.e. Čudno mi je, da pri vseh piše, da je priporočena dnevna doza 1 kapsula…
Že vnaprej se zahvaljujem za vaš odgovor!

Spoštovani!

Vitamin D je trenutno zelo moderen, ker so šele v zadnjih letih prišli do spoznanj,
kako pomemben je kot hormon. Po mojem mnenju je smiselno, da najprej
naredimo krvni test, s katerim ugotovimo, če nam D vitamina dejansko manjka.
Drugače je priporočljiva doza od 2000 do 5000i.e.

Lep pozdrav!

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close