Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina vitamin B12

vitamin B12

Strokovnjaki iz podračja medicine in prehrane pravijo,da človek mora jesti živalske beljakovine-proteine,ker drugače ne zaužije vseh zelo pomebnih proteinov oz. hranil,kot je npr.vitamin B12…..
Strokovnjaki,ki zagovarjajo vegetarijanstvo,pa pravijo,da krave ne jedo mesa,pa njihovo meso vsebuje vitamin B12…hočejo reči,da se ga organizem sam nauči proizvajati….po drugi strani pa zagovorniki enih pravijo,da ćlovek vegetarianec ne more opravljati fizičnih del in dosegati vrhunskih športnih rezultaov…..zagovorniki drugih pa dajejo za primer ORANGUTANA,ki je nevemkolikokrat težji in večji in močnejši kot človek,pa je samo rastlinsko hrano…kaj menite vi…

Spoštovani!

Človek ni ne krava in ne orangutan. Eden pomembnih prispevkov k razvoju človeka je po mnenju nekaterih antropologov prav v uživanju mešane (mesno zelenjavne) prehrane človeka, ki je zagotovila zadostne količine potrebnih beljakovin in drugih snovi. Vegetarijanci dobijo premalo vitamina B12 in ga morajo zato dodatno uživati, ker se nobeno človeško telo ne »privadi« da bi ga samo proizvajalo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close