Visoki levkociti
Prejsnji izvid mi je pokazal (malce?) visje levkocite 11.7, vcerajsnji pa 13.5. Zdravim gastritis, jemljem Controloc, zdi se mi, da uspesno, saj so zelodcne bolecine pojenjale.
Vsi ostali paramteri krvi in urina so v mejah normal, zato me zanima, kje bi bil vzrok za narascanje levkocitov (upam, da ne levkemija???). CRP je pod 5. Ostalih krvnih celic je primerno njihovim normalnim vrednostim. Zdravnik mi je rekel, da so lahko povisani tudi od stresa. Zadnje pol leta zivim psihicno zelo stresno in bi celo znalo stimati. Vseeno me pa zanima, ali lahko kako vplivam na normalizacijo njihovega stevila?
Hvala,
Enja
Saj jih ne. Preden so mi ugotovili vnetje zelodca, so mi preverili kri. Takrat so bili 11.7, pa smo jih pripisali vnetju zelodca. Zdaj jem Controloc 3 tedne, zelodec se je zelo umiril, bila sem na kontroli (tudi ponovna gastroskopija – izvid zelodca je bil BP, torej se stanje res umirja), splosni zdravnik pa mi je dal pogledati kri. Visina levkocitov pa je se narasla. To mi ne gre skupaj. Splosno pocutje ni preve dobro, zato me je strah, da se v telesu kaj kuha.
Opravila sem dihalni test za HP bakterijo, bil je negativen, levkociti pogosto narastejo ob bakterijski okuzbi – ali je mozno, da je bil test lazno negativen in bakterijo imam?
(nisem kadilka)
Enja
Spoštovani!
Ker niste kadilka, pravega pogostega in splošnega razloga za povečane levkociti ni. Hkrati pa niso toliko dvignjeni, da bi človek pomislil na levkemijo. Kontroliral bi jih čez pol leta. Okužba s HP je dosti omejena in načeloma ne bi semla vplivati na dvig levkocito, niti vnetje želodčne sluznice ne.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Ce Vas ze kar naprej sprasujemo, je prav, da Vam damo tudi kako povratno informacijo, verjetno. 🙂
S(m)o ugotovili, kaj je vzrok mojim povisanim levkocitom. Vrnitev gastritisa v hujsi obliki cez 4 dni po analizi krvi, ocitno se je ze kuhalo, le mocno se ni bolelo, pa v prepricanju kontrolne gastroskopije, da sem s hudirjem opravila (narava je vedno korak pred nasim vedenjem, ali ne? :), vnetje poziralnika in grla, vse skupaj pa zaradi GERD-a.
Enja