visoka vročina po prvem cepljenju
Spoštovani, napredovanje otročka je kljub neprijetnostim s hranjenjem, ki jih navajate, zelo lepo, saj je že več kot podvojil porodno težo. Da, otroci so zelo različni in mnogi ob nekih težavah, ki jih zaznavajo, manj jedo. Neješčenost je izrazita ob imunskih dogajanjih, (okužbe, cepljenja), izrasti zob, spremembah okolja, …
Spoštovani, kaj to pomeni “Nič jesti”? Padec teže za 100 g je namreč nepomemben in nič posebnega, (v okviru dnevnih nihanj). Otrok, ki 3 dni ne bi “nič” jedel, bi izgubil več kot 1 kg. Če pa je manj, in je ob tem živahen, ni vzroka za zaskrbljenost. Poleg hranjenja z mlekom: ali morda dajete otroku tudi kaj drugega?
Pozdravljeni,
jaz stem mislim da poje okoli 350-500ml/g na dan, naj povem, da pred tem je pojedu okoli 900-1100 ml na dan, stem da smo imeli ze en obrok zelenjave za kosilo, okoli 100g. Zdaj pa enostvno do kosila sploh ne poje nic mleka, zakaj pride to teh sprememb?
Zvecer mu okoli 19:30 ponudim ze Nestle Beba rizevi zdrob, da se vsaj malo na je in poje z veseljem. Torej cez cel dan ne popije niti ene flaskice mleka. Zanima me ali mu lahko tudi za zajtrk ponudim mlecno zitno kasico? Ker za sadje se mi zdi malo prezgodaj, ker smo komaj 1 mesec na uvajanju gh?
Spoštovani, hranjenja otroka ne morete sprogranirati, ampak predvsem preskušati, kaj otroku ustreza in kaj ne. In to z izjemno potrpežljivostjo. V začetku naj bi se uvajalo po eno ćivilo na teden.
Za začetek sva razčistili, da ne gre za “nič jesti”, ampak “spremembo vzrorca”. Nekateri otroci res začnejo ob uvajanju goste hrane odklanjati mlečno hrano, zakaj se to zgodi, ne vem. Ugotavljam pa, da ste precej hitri, saj naj bi se uvajanje goste hrane pričeno šele po dopolnjenem 6. mesecu starosti: do takrat naj bi otrok le dojil ali užival popolnoma prilagojeno mlečno mešanico. Glede otrokovega prehranjevanja se pogovorite s pediatrom.