Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Visoka kratkovidnost

Visoka kratkovidnost

Spostovani!

Sem kar precej kratkoviden (na obeh očesih imam dioptrijo približno – 8,00). Prebral sem, da je visoka kratkovidnost vzrok za slabovidnost in slepoto. Ali mi lahko prosim poveste, ce bom oslepel??? Za zdaj z očali še dobro vidim. Star sem 25 let in mi ni čisto nič do tega, da bi oslepel. Ali se da z operacijo (odstranitev dioptrije) to tveganje zmanjšati? Pri katerih dioptrijah začne padati vidna ostrina? Zakaj je visoka kratkovidnost vzrok za slabovidnost in slepoto?

Najprej samo zaradi kratkovidnosti ne morete oslepeti lahko pa slabše vidite in to pomeni, da ste slaboviden in da ne vidite 100%. Z operacijo se tega tveganja za slabši vid, ki bi lahko bil na račun kratkovidnosti ne da zmanjšati.Kako slabo vidimo pa je pri kratkovidnih odvisno od tega kakšno je stanje mrežnice ali pa prisotnih še kakšnih drugih bolezni.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close