Najdi forum

Pozdravljeni,
Kot verjetno že marsikdo je tudi meni všečna ideja o visoki gredi, zato sem se odločil da jo bom letos tudi naredil. Vem da smo s pripravo malce pozni a kljub temu gremo v akcijo. Imam pa dva vprašanja:
– na našem vrtu so bile zasajene ciprese velike čez 5m, ki smo jih posekali in zmleli. Ali lahko ta material dam v eno od plasti v gredi. Slišal sem namreč govorice da je cipresa strupena, po drugi strani kisla in bo zemlja zaradi tega kisla, tretji pa pravijo da je za grede vse dobro, kar najdeš okoli hiše.
– Glede na to da je greda sestavljena iz kar nekaj plasti se to v letu kar dodobra sesede. Zanima me kaj narediti. Je smiselno v prihodnji sezoni samo dodati vrhnjo zemljo ali pustiti da se vedno bolj sklanjamo nazaj k mami naravi? 🙂

Hvala za pojasnila

Tule sem sam našel nekaj o visoki gredi: Visoka greda Kot piše, visoko gredo pustiš, da se posede, po nekaj letih, ko je prenizka, pa jo narediš na novo.

Pozdrav,

Letos bom imel visoko gredo[img]http://www4.slikomat.com/13/0206/ucz-greda-.jpg[/img].
Kako se je naredi? Lesene dele (macesen) in izdelavo sem dobil tukaj, od spodaj je mreža za zaščito od voluharja in drugo (poglej). Ker imam nekaj zdravstvenih težav, mi je pomagal izdelovalec grede.
Greda ima kompostne snovi, ki gnijejo in grejejo korenino. Sezona je daljša.

New Report

Close