Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo visok sladkor,nenačrtovana nosečnost

visok sladkor,nenačrtovana nosečnost

Spoštovani!

To je moja tretja nosečnost. že v prvih dveh nosečnostih sem imela gestacijski diabetes in insulin. Po koncu nosečnosti je bil sladkor v redu. Po zadnji nosečnosti mi je nekaj listkov še ostalo, zato sem si včasih zjutraj na tešče zmerila sladkor. 3 tedne nazaj sem imela lažjo virozo in zjutraj na tešče sem si sladkor vsak dan (7 dni) izmerila med 6,2 do 6,7. Čez dan so bile vrednosti do 8. Potem se je sladkor spet uredil. Sedaj sem ugotovila, da sem bila takrat že noseča ( 4 teden). Vem, da so bile vrednosti vsekakor previsoke. Skrbi me, ali bo z otročkom vse v redu, kajti kljub vsemu bi želela nosečnost nadeljevati. Imate kakšne podatke pri katerih vrednostih sladkorja pride lahko do napak ploda? Vem, kakšne pa naj bi bile idealne vrednosti v nosečnosti in sedaj skrbim, da so v mejah normale.
Hvala. Lep pozdrav.

t.

Pozdravljeni,

vaše vrednosti so bile res nekoliko nad ciljnimi vrednostmi v nosečnosti, vendar jih niso zelo presegale. Če bi na primer imeli sladkorno bolezen že pred nosečnostjo in bi se na primer zdravili z inzulinom, bi vaše vrednosti ocenili kot dobre. Menim, da je verjetnost, da bi zaradi namerjenih vrednosti krvnega sladkorja nastale poškodbe pri otroku, zelo majhna.
Ne morem vam napisati vrednosti krvnega sladkorja, katere so varne in nad katerimi se pojavijo malformacije, ker točne meje ni mogoče določiti, ker na spremembe ploda vplivajo tudi številni drugi dejavniki, vplivi okolja, različnih kemičnih substanc, določeni virusi…

Lep pozdrav

Karmen Janša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close