Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija VISOK KRVNI TLAK

VISOK KRVNI TLAK

Pozdravljeni!

Imela bi eno vprašanje glede uravnavanja krvnega tlaka s homeopatijo. Imam namreč visok krvni tlak in jemljem Nebilet – nebilolol – beta blokator. Ker imam kljub temu visok pritisk, 95/145 mi moja zdravnica želi predpisati dodatno zdravilo Tertensif – indapamid – diuretik, ampak sama bi prej želela pričeti zdravljenje s homeopatijo, pri izkušenem homeopatu.
Enkrat sem že jemala homeopatsko zdravilo Aurum in me zanima ali je možno, da bi to homeopatso zdravilo takrat lahko povzroči začetno poslabšanje stanja (višji KT za 10mm 100/160) zato sem prekinila z jemanjem hom.zdravila, ker sem se ustrašila. Ali je normalno tako poslabšanje stanja ali to pomeni, da je izbrano napačno zdravilo?
Ker bi rada ponovno pričela z zdravljenjem pri izkušenem homeopatu, me pa vseeno zanima koliko časa lahko traja (verjetno več mesecev), da se mi pritisk uredi in ali se zdravilo proti pritisku sploh lahko ukine? Zanima me, ker imam pregled pri zdravnici in ji ne bi rada omenjala homeopatskega zdravljenja.

Hvala za vaš odgovor in me zelo veseli, da imamo možnost dobiti nasvet izkušenega homeopata,

Spoštovani, hvala za vprašanje.
Veliko ljudi se name obrača z vprašanjem, kako uspešna je homeopatija pri zdravljenju arterijske hipertenzije. Odgovor je podoben kot pri drugih kroničnih boleznih. Dlje ko trajajo, več zdravil, ko nekdo jemlje, slabši so lahko uspehi. Pri močno spremenjenem tkivu je mogoče samo paliativno zdravljenje.
Pri vašem konkretnem primeru izgleda, da bi se hipertenzijo s homeopatijo dalo urediti, zagotovo vsaj toliko, da ne bi bil potreben diuretik, morda bi se dalo postopoma ukiniti tudi beta bloker. Postopoma pomeni, da če homeopat takoj najde primerno in pravo zdravilo, pogosto traja še več mesecev, preden se tlak spusti. Tedaj se ne samo lahko, ampak tudi mora ukiniti antihipertenziv, sicer se človek zelo slabo počuti, saj ima tlak prenizek.
Zdravljenja z Aurumom ne morem komentirati, ker ne vem, kdo vam ga je predpisal in v kakšni potenci. Sam redko predpišem Aurum, če pri pacientu nimam vsaj nekaj depresivne simptomatike.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Zanima me , če se da ozdraviti visok krvni tlak 150/100 povprečno. Zdravil za to ne jemljem še nobenih. To traja že kar nekaj mesecev.

LP Ivan Kajba

Pozdravljeni, kratko vprašanje, kratek odgovor:
najbrž se da.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Spoštovani, imama probleme z nihajočim krvnim pritiskom. Običajne izmere v dnevu so od 110 do 135/65-70. Pojavijo pa se tudi izmere od 140-160/ 70-85 – v povprečju ena na dan. Ko tako povišano izmero ponovim čez 3 minute, se izmera zgornjege tlaka zniža za 20 in celo več, torej pade na normalo. Izjema je le kontrola pritiska pri zdravniku, ko so izmere skoraj praviloma previsoke, tudi ob ponovitvi merjanja ne padejo dosti. Torej moj problem ni stalno povišan tlak, ampak nihajoč pritisk. Zdravil v zvezi s tlakom ne jemljem; stara sem 64 let, fizično sem še kar aktivna, pri prehrani pazim, da je čimbolj zdrava.
Zanima me, ali je možno urediti moj pritisk s homeopatskimi zdravili in kako dolgo bi lahko trajalo takšno zdravljenje. Za vaš odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Pozdravljeni,
glede na dejstvo, da tlak zelo niha, je patologija bržkone šele v začetni, funkcionalni fazi in tako dobro dostopna homeopatskemu zdravljenju. Funkcionalne bolezni se da relativno hitro pozdraviti, res pa je, da je hipertenzija sama po sebi bolj trdovratna zadeva, tako da lahko z dobrim zdravljenjem pričakujete dober izid po 6-12 mesecih zdravljenja.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close