Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Visok diastolični tlak in glavobol

Visok diastolični tlak in glavobol

Pozdravljeni. Tri leta bo odkar sem začela odnji pritisk. Zdravnico sem večkrat obiskala in me odslovila z dieto in sprehodi. Obiskujem tudi kardiologa ker mi je bila na holter ju zazna a subventrikularna tahikardija. Dobila sem tablete propranolol 1/4 zjutraj. Ker zadnji teden merim pritisk povprečje 130/98(tudi 102,108)/70, sem ponovno šla k zdravnici. Tokrat mi je napisala tablete Rawel 1,5mg zjutraj 1. Danes je drugi dan ko sem vzela tableto. Pritisk mi sploh ne pade glava pa boli že skoraj cela dva dni. In to kar precej. Ne pomaga nalgesin Forte, druga trenutno nimam. Imam tudi občasno tiščanje v prsih in špikanje za kar me tudi zelo skrbi zato mi je napisala tudi tablete za hitro pomiritev ker meni da se moram najprej pomiriti. Čez teden dni moram poklicati zdravnico da vidiva kako tablete delujejo. Do tja je še dolgo. V kolikem času začnejo delovati te tablete oziroma kaj lahko še storim.
Imela sem že laboratorijske preglede, iz srca, uz vratnega ožilja, 24 ur holter ekg vse BP, in cikloergometrijo kjer mi je bil za znan tudi visok tlak in hiter utrip srca.
Za odgovor se vam lepo zahvaljujem.
Andreja

Urejanje pritiska traja več tednov in ne morete pričakovati tega kar naslednji dan, sicer pa te minimalno višje vrednosti v ničemer ne pojasnjujejo vaših težav in bo vzroke zanje treba iskati drugje
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close