Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Visok CRP, visoka telesna temperatura

Visok CRP, visoka telesna temperatura

Pozdravljeni.

Sem mama 6.letnemu fantku, ki se je zdravil nekje do 5.leta zaradi nevtropenije. To se je sedaj umirilo. V začetku julija 2021 je dobil visoko telesno temperaturo do 40, težko požiral, povečani mandlji, v 4 dneh se je pojavilo tudi bruhanje mogoče 3x vse skupaj. Ko sva šla do pediatra je imel CRP >210. Takoj sva morala v bolnišnico na sprejem, kjer pa so ugotovili, da mu je padel tudi kalij. Dobil je antibiotik Amoksiklav 1000. Potem se je stanje umirilo dokler je bil na antibiotični terapiji. V bolnišnici je imel vse preiskave na bakterije, viruse, streptokok in tudi covid negativno. Po 2 dneh brez antibiotikov je ponovno narasla temperatura do 39. Pediatrinja je ponovno uvedla antibiotik, kalij pa je bil tokrat vredu. Ponovno po končanju antibiotične terapije je dobil visoko vročino in spet do 40, tudi bruhal je nekaj krat. Bruhanje se običajno pojavi kadar narašča vročina nad 38,5. CRP pa tokrat 65 in ponovno je na antibiotiku, tokrat na Sumamedu. Ima kdo kakšen predlog kaj bi to lahko bilo? Ali pa kaj bi še lahko kot mama naredila za svojega fantka? Hvala in lep dan.

Verjamem, da ima kdo tudi kakšen predlog.

Je pa bolj pomembno, da se  ugotovi, za kaj gre. Najslabša možnost je kar naprej predpisovati antibiotik, ne da bi vedeli, kaj sploh zdravimo. Svetujem napotitev k infektologu čimprej.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close